Okullu sultanlar

Güncelleme Tarihi:

Okullu sultanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 01:37

Başkent’in üç lise kız voleybol takımı, Türkiye Şampiyonası finaline yükseldi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İl Spor Müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenen, 2 bin 257 liseden, 26 bin 601 sporcunun katılımıyla başlayan Liselerarası Genç Kızlar Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda finale gelindi. Eskişehir’de 19-23 Şubat’ta 8 takımın katılımı ile gerçekleşecek organizasyonda, Ankara’yı; Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Okulları, TVF Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Özel Tevfik Fikret Okulları temsil edecek. Şampiyonada ayrıca; İstanbul’dan Doğa Koleji, Kültür Koleji ve Koza Koleji ile İzmir’den Şemikler Koleji ve Gelişim Koleji mücadele edecek.

FİNALLER LİSELERİN DEVLER LİGİ

B.Ü. Ayşe Abla Okulları Antrenörü Hüseyin Doğanyüz, çok genç bir takım olduklarını ve kadrolarında lise son sınıfta okuyan bir oyuncu bulunduğunu belirtip, “Geçen yıl ki başarımızı daha da geliştirip buraya geldik. Bu finaller bir anlamda liselerin devler ligi. Şampiyon takım, Mart ayındaki Liselerarası Dünya Şampiyonası’na doğrudan katılacak. Karşımızda, liglerde forma giyen, elit voleybolculardan oluşan takımlar var. Bizim öğrencilerimizin bir kısmı da çeşitli kulüplerin alt yapısında oynuyor. Her maçı, her oyuncuyu kazanma hedefiyle yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.
Çok yoğun ve aşırı rekabete dayalı sporun, gençlerin eğitim ve akademik alandaki başarılarına engel olacağı yönündeki endişenin yersiz olduğunu vurgulayan Doğanyüz, şunları söyledi:
“İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir’de voleybol bursu ile bir çok okulda okumak mümkün. 2012’de kurulan deplasmanlı üniversite ligi ile voleybol ve diğer sporlara ivme geldi. İstanbul ve İzmir’de bazı özel üniversitede burs olanağı bulunuyor. Hatta ABD ve Japonya’da voleybol bursu ile vize alıp okuyan öğrencilerimiz var. Üstelik sadece Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarını seçmek zorunda değiller.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!