3 trilyon dolara 18 milyon konut

Güncelleme Tarihi:

3 trilyon dolara 18 milyon konut
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 01:07

ULI Türkiye Başkanı ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, gayrimenkul sektörünün geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

15 yılda 18 milyon konut üretileceğini söyleyen Sur, bunun 3 trilyon dolar iş hacmi yaratacağını dile getirdi.

EĞİTİM ve araştırma enstitüsü ‘Urban Land Institute’ (ULI) ile vergi denetim ve danışmanlık alanında hizmeti veren PwC, ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler’ raporunu açıkladı. Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün 15 yılda büyük gelişme gösterdiğini belirten ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, “Uluslararası pazara entegre olmaya başladık ama hala Batı Avrupa’ya göre emekleme evresindeyiz. Kafaların karışık olduğu bir dönemde olsak da bu geçici. Türk gayrimenkul sektörünün önü çok açık. Yapmamız gereken küresel gayrimenkul pazarından daha fazla pay almak” dedi. Türkiye’de 15 yıl içinde kentsel dönüşüm, göç ve nüfus artışına paralel 18 milyon konut üretileceğini belirten Sur, bunun 3 trilyon dolar iş hacmi yaratacağını ifade etti.

Yabancı güveni tam

Türkiye’nin 10 yılda 30 milyar dolar doğrudan yatırım aldığını belirten Sur, yabancı yatırımcıları çekmek için nitelikli ürün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Emlak Konut GYO adına geçen ay yurdışında 120 yatırımcı ile görüşme yaptıklarını söyleyen Sur, “Yabancıların Türkiye’ye ve Türk gayrimenkul şirketlerine güveni tam. Bizim potansiyelimize de inanıyorlar. Ama son aylardaki politik gelişmeler soru işareti yaratıyor. Biz artık Türkiye’yi rahat alım ve satım yapılabilir yatırım piyasası haline getirmeliyiz” dedi. Sur, dünyada gayrimenkul kurallarının yeniden yazıldığını ve yeşil binalara verilen önemin arttığını söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında 7 milyon konutun yenileneceğini hatırlatan Sur, “Kentsel dönüşümdeki binalar yeşil bina kriterlerine göre
olursa yaklaşık 26 milyar dolar tasarruf sağlanır” dedi.

İstanbul ilk 10’da

Haberin Devamı

PwC ve(ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki tahminleri içeren rapora göre İstanbul gayrimenkul geliştirme beklentilerinde Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca gelişme beklentisi açısında birinci sırada olan İstanbul bu yıl 6. sıraya geriledi. Mevcut gayrimenkul yatırım performansında 4. sıradan 7. sıraya gelen İstanbul yeni konut yatırımlarında ise 2. sıradan 4.sıraya oturdu.

Haberin Devamı

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!