6. diplomasını aldı

Güncelleme Tarihi:

6. diplomasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2014 01:03

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) beş diplomalı rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Bölümü’nü tamamladı.

Haberin Devamı

Söke’de doğan ve 6’ncı diploma sevinci yaşayan 51 yaşındaki Birincioğlu, “Bakkal çocuğuyum. Bakkal kalabilirdim, ama çalışıp çabaladım ve rektör oldum” sözünü slogan edindi.
ABD değiştirdi 33 yılını bilime ve öğrenmeye adayan Birincioğlu, “Çalışırken okudum, tıp fakültesini kazandım. Hayatımı değiştiren olay, bursla ABD’de eğitim görmek oldu. Çalışmalarım dünyaca ünlü bilimsel dergilerde yayımlandı. Türkiye’ye döndüm, iki yıl sonra yeniden ABD’ye davet ettiler. 42 bin araştırmacısı olan ve yılda 26 milyar dolar harcayan bir bilimsel merkezde 2.5 yıl çalıştım. Nobel ödüllü kişilerle çalıştım. 2010’da da rektör oldum” dedi.
Okumaya devam Kendisini, “Ömrünü öğrenmeye adamış profesyonel öğrenci” olarak tanımlayan Birincioğlu, öğrencilerine ve kariyer planlayanlara şu tavsiyelerde bulundu: “Mastır programları profesyonel iş hayatı için ideal. Akademisyenler için ise doktora yeterli. Sürekli okumak lazım. Farklı branşlarda okuyanlar, öğrendiklerinden yeni bir sentez oluşturmalı. Tıp, farmakoloji ve tıbbi bitkiler programını okuyup bitiren Türkiye’de çok az kişi vardır. Bunları sentezleyip yeni bir akademik çalışmaya girdim, hayatım zenginleşti. Durmak yok, okumaya ve okutmaya devam.”

Haberin Devamı

İşte eğitimler

Diğer mezunlarla diplomasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç’ten alan Birincioğlu’nun eğitim trafiği şöyle: “1987’de Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1995’te Sağlık Kurumları İşletmeciliği, 2005’te İşletme Fakültesi, 1997’de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü, 2007’de Gazi Üniversitesi’nde akupunktur eğitimi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!