Trafik Dedektifi Başkent’ten başladı

Güncelleme Tarihi:

Trafik Dedektifi Başkent’ten başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 01:06

Ülke genelinde yaklaşık bir buçuk milyon çocuk ve gencin, trafik bilinci oluşması amacıyla eğitimden geçirileceği proje, Başkent’te düzenlenen törenle başladı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Uluslararası Polis Birliği ve OPET’in desteğiyle düzenlenen “Trafik Dedektifleri Projesi” Halide Edip Adıvar Ortaokulu Konferans Salonu’ndaki törenle başladı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilgili kurumların yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Törende, daha sonra, “trafik dedektifleri” tanıtım filmi izletildi, öğrencilere projeye ilişkin eğitim dokümanları dağıtıldı. Başpolis Fikret Gündüz ve polis memuru Engin Kumru ilk dersi verirken, öğrenciler aktif biçimde derse katıldı.

PROJE ÜÇ YIL SÜRECEK

Projeyle, 3 yıl içinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile ailelerine trafik bilinci aşılanması hedefleniyor. Çocuk ve gençlere “trafik dedektifi” unvanı verilerek, bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!