Garipoğlu’nun kasasında ikinci inceleme

Güncelleme Tarihi:

Garipoğlu’nun kasasında ikinci inceleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 15:29

Cem Garipoğlu ile annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayeti nedeniyle Münevver’in ailesine ödemelerine hükmedilen 1 milyon 287 bin TL’lik tazminat kararını temyize taşımıştı. Anne Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasındaki mücevherlerine 530 bin lira değer biçilince yapılan itiraz üzerine bugün kasada yeniden inceleme yapıldı.

Haberin Devamı

Cem Garipoğlu ile annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’un ailesine ödemelerine hükmedilen 1 milyon 287 bin TL’lik tazminat, iki aile arasında ikinci bir hukuk savaşı çıkarttı. Karabulut Ailesi, Garipoğlu Ailesi’ne açtığı tazminat davasında ilk olarak ailenin mallarına tedbir kararı aldırdı. Tülay Makbule Garipoğlu’nun babasından miras kalan Niğde’deki tarlalar, iki otomobili ile banka kasasındaki mücevherleri ve Nida Garipoğlu’nun Arnavutköy’deki arsasına satılamaz kaydı konuldu. Küçükçekmece Aile Mahkemesi’nin tazminat davasını karara bağlamasının ardından Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir 1 milyon 287 bin TL’lik tazminatın tahsili için icraya başvurdu. Garipoğlu Ailesi ise 110 bin TL’lik harç ödeyerek kararı temyiz etti ve icranın durdurulmasını talep etti.

Haberin Devamı

Değer biçilsin

Garipoğlu’nun kasasında ikinci inceleme
Karabulut Ailesi’nin avukatı bunun üzerine Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan 19 parça mücevherine kıymet takdiri yapılmasını istedi. Küçükçekmece İcra Müdürlüğü bir bilirkişi aracılığıyla mücevherlerin tümüne 530 bin TL’lik değer biçti. Karar Garipoğlu Ailesi’ne de bildirildi. Ancak Tülay Makbule Garipoğlu avukatı aracılığıyla İcra Müdürlüğü’ne başvurarak mücevherine az değer biçildiğini iddia etti ve başka bir bilirkişiden değer tespiti alınmasını talep etti. Tülay Makbule Garipoğlu 6250 TL’ye satın aldığı pırlanta saatinin faturasını da İcra Müdürlüğü’ne sunarak, “Saate biçilen değer sadece 500 TL’dir. Diğer mücevlerlere de eksik bedel biçilmiştir” dedi. Tülay Makbule Garipoğlu’nun mücevherlerine yeniden tespit yapılması kararlaştırıldı.

İkinci inceleme

Küçükçekmece Aile Mahkemesi, Garipoğlu ailesinin talebini kabul etti, ve yeniden bilirkişi incilemesine hükmetti. Mahkeme hakimi, yeni atanan bilirkişi, bugün Tülay Makbule Garipoğlu ve Karabulut Ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte Bahçeşehir’deki banka şubesine gitti. Burada kasada yeddiemin olarak tutulan mücevherler yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu. Bilirkişinin incelemein ardından bir rapor hazırlayarak mahkemeye göndereceği bildirildi.

Haberin Devamı

ARSALARI PARA ETMİYOR, ALTINLAR DÜĞÜNLERDEN
Garipoğlu ailesinin Avukatı Orhan Şahin temyiz dilekçesinde Cem Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu ve Mehmet Nida Garipoğlu’nun durumlarını tek tek ele aldı.

Dilekçedeki ayrıntılara göre Garipoğlu Ailesi’nin maddi durumu şöyle:

Mehmet Nida Garipoğlu:
- Lüks bir semtte oturuyorlar denen evin kiracı 2 bin TL. 10 bin TL maaş alan biri bu evde oturabilir.
- Yıllarca önce bir gün değerlenir ümidi ile yarı hissesini satın aldıkları arsa su havzasında ve halen imara uygun değil.
- Aile bireylerinin çocuklarının eğitimleri gruba bağlı şirketler tarafından verilen burslarla sağlanıyor.
- Hayyam Garipoğlu’nun şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olması için yüzde 1’lik hisseye sahip. Başka ortaklık yok.
- Şirketler gayri faal. TMSF ile yapılan protokol nedeniyle tasfiye edilemiyorlar.

Haberin Devamı

Tülay Makbule Garipoğlu:
- Gayrimenkulleri Nigde’de ve miras yoluyla kalma.
- Zenginliğinin göstergesi sayılan otomobili 2004 model ve 200 bin kilometrede. Oğlunun kullandığı ise 2005 model. Orta halli her kişinin kullanabileceği gibi.
- Banka kasasındaki ziynet eşyaları düğününde, çocukları doğduğunda, sünnet düğünlerinde hediye edilen eşyalar.

Cem Garipoğlu:
- 17 yaşında cezaevine girdi. Hiçbir işte çalışmadı ve hiç bir geliri yoktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!