Teğmen Çelebi'nin avukatı: Başbakan dinlensin

Güncelleme Tarihi:

Teğmen Çelebinin avukatı: Başbakan dinlensin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 11:04

Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, 6 ay geçmesine rağmen gerekçeli kararı açıklamayan hakimleri, HSYK’ya şikayet etti. Avukat Günel’in sunduğu dilekçede, yargı içindeki paralel yapı iddiasının sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve davanın eski hakimi Köksal Şengün’ün tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Haberin Devamı

Ergenekon davasında 16.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, davanın tamamlanmasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen gerekçeli kararı açıklamayan hakimleri, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’na şikayet etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına gelen avukat Serkan Günel, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde görevli 5 hakimle ilgili şikayet dilekçesini HSYK bürosuna sundu. Ergenekon davasının 5 Ağustos’ta karara bağlandığını belirten avukat Serkan Günel dilekçede, yasalara göre mahkemelerin gerekçelerini yazması için 15 günlük süresinin bulunduğunu belirtti.

Davanın bitmesinin üzerinden 6 ay geçtiğini belirten Serkan Günel, dilekçesinde, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üye hakimleri gerekçeli kararı yazmayarak veyahut yazılmışsa dava dosyasına koymayarak Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırı hareket etmektedir" dedi. Dilekçesinde "17 Aralık" soruşturmasına da değinen Günel, soruşturmayla iktidar tarafından yargı içindeki paralel yapılanmanın dile getirildiğini, Ergenekon soruşturmasını başlatan savcı Zekeriya Öz’ün iktidar tarafından örgüt mensubu şeklinde gösterildiğini belirtti.

BOZDAĞ’IN AÇIKLAMALARI


Eski mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün, "İddianameyi okumadan kabul ettik" açıklamalarına da değinen avukat Günel, "Halen gerekçeli kararı yazmayan söz konusu hakimlerin detaylı bir şekilde soruşturulmasını zorunlu kılmaktadır" dedi.

Avukat Günel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Ergenekon davası ile ilgili, "6 ay geçmesine rağmen gerekçenin yazılmamasını bir hakkın suistimali olarak kabul ediyorum. Bu açık bir hak ihlalidir" sözlerini de dilekçede örnek gösterdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, BAKAN BOZDAĞ VE ŞENGÜN TANIK OLARAK DİNLENSİN TALEBİ

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Hasan Hüseyin Özese üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Fatih Uslu, Ercan Fırat hakkında soruşturma açmasını talep eden avukat Günel, soruşturma kapsamında hakim Köksal Şengün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yargı içindeki paralel yapı iddiasının sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!