Havalar 3 gün daha böyle devam ederse…

Güncelleme Tarihi:

Havalar 3 gün daha böyle devam ederse…
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 10:15

Şubat ayı için normallerin üstündeki 20 santigrat dereceye yakın sıcaklar sadece Türkiye’de değil, 2014 kış Olimpiyatları’nın yapıldığı Rusya’nın Soçi şehrinde de etkili olmaya başladı.

Haberin Devamı

Yarışmaların daha 10 gün devam edeceği göz önüne alındığında bu tür durumlar için stok yapılmış binlerce ton karın kullanılması gündeme gelecek.

2014 Kış Olimpiyatları başkenti Soçi merkezinde termometreler dün artı 17 santigrat dereceyi gösteriyordu. Asıl kayak yarışmalarının yapıldığı “Krasnaya Polyana” (kızıl mera) mevkiisinde ise hava sıcaklığı gündüz artı 13 santigrat dereceyi buldu. Kayak sporları için ideal ısı sayılan sıfır derece ise ancak 2 bin metre yüksekteki dağlarda gözlenebildi. Böylece olimpiyatların açıldığı günle kıyaslandığında Soçi’de ortalama 8 derece ısı artışı kaydedilmiş odu.

3 gün daha devam ederse stoklar kullanılacak
Rusya Olimpiyat Komitesi’nden ismini açıklamayan bir yetkili Şubat sıcaklarının üç gün daha devam etmesi durumunda bir yıl önceden stok yapılan karların kullanılmasının gündeme geleceğini söyledi. Kayak maraton koşuları için kullanılan parkurun uzunluğu dikkate alındığında geceleri binlerce ton karın nakledilmesi söz konusu olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!