Sorun çözüldü, geçişler başladı

Güncelleme Tarihi:

Sorun çözüldü, geçişler başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 09:19

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı’nın krize neden olan dozvola (yol geçiş) belgelerinin 120 bin adedini Türkiye’ ye göndermesiyle sorun çözüldü.

Haberin Devamı

Kapıkule ile Bulgaristan’ ın Kapitan Andreevo sınır kapılarında tır giriş çıkış işlemleri bu sabah 09.00 itibariyle başladı. Kriz 14 gündür sürüyordu…

Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak Bulgaristan'ın Türkiye'ye taahhüt ettiği geçiş belgelerini vermesinin ardından sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti. Özırmak, "Belgelerin gelmesiyle Türkiye de sistemleri açtı. Gerçekten Bakanlığımız çok sıkı çalıştı. Gerekli önlemleri aldı. Alternatif güzergahlar belirledi. İyi geçti ve sorun bitti. İki dost ülke arasında ufak tefek sorunlar olacaktır. Onlar da güzel bir çalışmayla çözüldü" dedi.

Özırmak, tırların giriş çıkış işlemlerinin başlamasıyla 119 tırın Türkiye'den çıkış, 194 tırında Türkiye'ye giriş yaptığını aktardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bulgaristan ile Türkiye arasında yaşanan "tır krizinin" çözümü için Bulgar makamlarla yürütülen müzakerelerin sonuçlandığını ve Bulgaristan tarafının yükümlülüğü olan 110 bin transit geçiş belgesini Türkiye'ye teslim ettiğini belirterek, bugün giriş çıkışların normale döneceğini açıklamıştı.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva ise Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) açıklamasında, Bulgar tarafının sorunun bir bölümünü oluşturan Türk taşımacılarına geçiş belgesi verilmesi kararını aldıklarını ifade etmişti.

Açıklamaların ardından Bulgaristan tarafındaki tır kuyrukları da azalmaya başlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!