Promosyonlu oy!

Güncelleme Tarihi:

Promosyonlu oy
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 01:19

YEREL seçimler öncesi belediyeler ‘hizmet’ için ihale yarışında. Kol saati, bisiklet, kot etek ihaleleri düzenleyen belediyeler seçim hediyelerinde sınır tanımıyor.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla belediyelerin hediye dağıtma yarışı hızlandı. Ancak bu yıl diğerlerinden farklı olarak gıda paketleriyle yetinmeyen belediyeler portföyü hayli geniş. Belediyeler bu seçimde kol saatinden bisiklete her alanda “vatandaşlarına hizmet vermek” için ihaleye çıktı. Ankara’da Altındağ Belediyesi 60 bin çakmak dağıtmak için hazırlık yaparken, İzmit Belediyesi sömestr tatilinde çocuklara 4 bin bisiklet dağıtmak için ihale düzenliyor. Tuzla Belediyesi ise 144 bin liralık kol saati aldı.

4 BİN BİSİKLET YARIYIL HEDİYESİ OLDU

İzmit Belediyesi, sömestr tatilinde ortaokul 1. sınıf öğrencilerine bisiklet dağıtmak için alım yaptı. Proje için 4 bin bisiklet ve kask alımı ihalesinde, 796 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Bisikletler, belediyenin bildireceği adreslere teslim edilecek.

Haberin Devamı

KOT ETEK DE YARDIM PAKETİNDE

Belediyelerin gıda yardım paketleriyle ilgili ihaleleri devam ederken kıyafet yardım paketlerinin sayısı da artıyor. Bu ihalelerden en kapsamlısını Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptı. Belediyenin halen devam eden ihalesinde, 54 tür kıyafet alınacak. Bunlar arasında bin adet bayan yelek, bin 250 adet kot etek, 4 bin adet bayan iç çamaşır takımı, bin adet kemer, bin adet bayan kumaş pantolon, 500 adet erkek kanvas pantalon, 5 bin adet bez çanta da bulunuyor.

PİDECİ GİRİŞİMCİ ARANIYOR

Belediyelerin bir diğer ilginç ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Halen teklif değerlendirme aşaması devam eden ihaleye göre Ankara’da Keçiören Belediyesi, 28 bin adet pide ve 28 bin adet ayran alımı için firmalardan teklif aldı. Alınacak pide ve ayranların belediyenin göstereceği yerlere dağıtılması öngörülüyor. İhale önümüzdeki günlerde sonuçlanacak.

ÇOCUK BEZİ ALAN DA VAR

Bir diğer sosyal yardım ihalesini ile Kocaeli’de Çayırova Belediyesi gerçekleştirdi. Halen süreçleri devam eden ihalelere göre, belediye önce “sosyal yardım amaçlı çocuk bezi alımı” ihalesi yaptı. Birkaç gün sonra da, “sosyal
yardım amaçlı yeni doğan hediye sepeti alımı” için ihaleye çıktı.

143 BİN TL’LİK KOL SAATİ ALDILAR

Tuzla Belediyesi ise 2013 yılının son günlerinde tamamladığı ihale ile, 143 bin TL’lik kol saati alımı yaptı. Çekmeköy Belediyesi de, 2014 yılına geniş bir promosyon ürünleri paketiyle girdi. Bu kapsamda “5 bin ajanda, 7 bin duvar takvimi, 2 bin duvar saati, 2 bin kalem, 500 flashbellek, 16 bin kravat, bin fular, bin atkı, bin kristal fanus ve bin adet de şemsiye alımı” için bir ihale yapıldı ve 639 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

60 BİN ÇAKMAĞA 84 BİN TL

Son 5 aydır artan seçim hazırlığı ihalelerinden biri Altındağ Belediyesi’ne ait. Belediye aralık ayında yaptığı ihale ile 60 bin adet mutfak çakmağı aldı. Mutfak çakmakları için ödenen tutar da 84 bin TL. Belediyenin yaptığı bir diğer ihale ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere gıda harcama kuponu verilmesi. 6 Kasım’da sonuç ilanı yayınlanan ihale için 124 bin 68 TL’lik sözleşme imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!