Rektör kendi üniversitesinden diploma aldı

Güncelleme Tarihi:

Rektör kendi üniversitesinden diploma aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 19:35

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) beş diplomalı rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, altıncı yüksek eğitimini kendi üniversitesinde tamamlayarak, öğrencileriyle birlikte diploma heyecanı yaşadı.

Haberin Devamı

Aydın’ın Söke İlçesi’nde bakkal bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen ADÜ Rektörü 51 yaşındaki Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, eğitim ve öğrenme aşkıyla gençlere örnek oldu. "Bakkal çocuğuyum. Bakkal kalabilirdim, ama çalışıp çabaladım ve rektör oldum" sözünü bulunduğu her ortamda paylaşan Birincioğlu, 51 yıllık yaşamının 33 yılını bilime ve öğrenmeye adayarak 6 üniversite bitirdi. Rektörü olduğu ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi Yüksek Lisans bölümünü tamamlayarak öğrencileriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşayan Birincioğlu, diplomalarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde çeşitli eğitimlerle başarılarla dolu bir hayat öyküsü yazdı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Babamın vefatından sonra bakkal dükkanımızı kapattık. Çırak olarak başladığım sanayide hayata dair çok şey öğrendim. Çalışırken okudum. Üniversite sınavlarında tıp fakültesini kazandım. Hayatımı değiştiren en önemli olay, bursla ABD’de eğitim görmek oldu. Çalışmalarım dünyaca ünlü bilimsel dergilerde yayımlandı. Türkiye’ye döndüm, aradan iki yıl geçtikten sonra beni yeniden ABD’ye davet ettiler. 42 bin araştırmacısı olan ve yılda 26 milyar dolar harcayan bir bilimsel merkezde 2.5 yıl çalıştım. Orada dünyaca ünlü bilim adamlarıyla tanıştım. Nobel Ödülü almış kişilerle çalışma fırsatı buldum. 2010 yılında da rektör oldum" dedi.

Haberin Devamı

PROFESYONEL ÖĞRENCİ

Kendisini, "Ömrünü öğrenmeye adamış profesyonel bir öğrenci" olarak tanımlayan Birincioğlu, "Ben öğrencilik için yaratılmışım. Bilinmeyenleri öğrenmek, öğretmek beni mutlu ediyor. İnsanın içinde bilme, bilimi sevme arzusu hep olmalı. Bilimin, insanlığı aydınlatanların doğduğu coğrafyanın çocuğu olarak 6 üniversitedeki ayrı ihtisas alanlarından bilgi edinmeyi hedeflemem çok olağanüstü sayılmamalı. Dünyada yeni trend hayat boyu öğrenmedir. Bilgi çok hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Tek branşta bir doktora ile 25 yıl idare edebilmek artık mümkün değil. İnsanların sürekli kendilerini yenilemeleri gerekli. Amerika ve Avrupa ülkelerinde insanlar 2 veya 3 değişik işi yapabiliyor. Ülkemizde de kişiler yaptıkları işlerin dışında farklı branşlara geçebilmelidir. Hangi branşta okunursa okunsun meslekleriyle ilgili insanlar idari bölümleri de mutlaka okumalıdır. Mesleki kariyere mastırı da eklemek faydalı oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

REKTÖR BİRİNCİOĞLU’DAN TAVSİYELER

Birincioğlu, öğrencilerine ve kariyer planlayanlara şu tavsiyelerde bulundu: "Mastır programları profesyonel iş hayatında çalışanlar için ideal. Akademisyenler için ise doktora yapmak yeterli. İnsanlar kendilerini buna göre planlamalıdır. Çünkü okumanın yaş sınırı yok. Sürekli okumak lazım. Farklı branşlarda okuyanlar, öğrendiklerinden yeni bir sentez oluşturmalı. Tıp, Farmakoloji ve Tıbbi Bitkiler programını okuyup bitiren Türkiye’de çok az sayıda kişi vardır. Bunları sentezleyip yeni bir akademik çalışma içerisine girdim. Üniversitemiz bünyesinde kurulacak Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bu sentezin ürünü olacak. Bu eğitimi tamamlayarak benim hayatım zenginleşti. Hayatımın zenginleşmesine neden olan, yeni bir bakış açısı kazanmamıza katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu öğrenme hayat boyu devam edecek. Durmak yok okumaya ve okutmaya devam."

Haberin Devamı

Rektör Birincioğlu ve diğer mezun öğrenciler ile birlikte diplomalarını ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç’in elinden aldı. Prof. Dr. Birincioğlu, 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1995 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği, 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, 1997’de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümleri mezun olup, 2007 yılında Gazi Üniversitesi’nde akupunktur eğitimi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!