Bitkisel hayatta bebeğini doğurdu

Güncelleme Tarihi:

Bitkisel hayatta bebeğini doğurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 01:32

Kanada’da beyin ölümü gerçekleşen ve bitkisel hayatta tutulan hamile kadın Robyn Benson’ın fişi, oğlunu doğurduktan bir gün sonra çekildi.

Haberin Devamı

Robyn Benson, Noel’den kısa bir süre sonra şiddetli baş ağrısı şikayetiyle, kocası Dylan Benson’dan ağrı kesici almasını istemşti. Evden çıkan Benson, geri döndüğünde karısını baygın şekilde bulmuştu. Hastaneye kaldırılan Robyn Benson’ın beyin kanaması geçirdiği, daha sonra da beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşıldı.

Bitkisel hayatta bebeğini doğurdu

Bu sırada hamile olan Benson'ın, bebek doğana kadar bitkisel hayatta tutulmasına karar verildi. Babasının 'Iver' adını verdiği bebek geçtiğimiz cumartesi günü dünyaya gelince, bitkisel hayatta olan anne Benson'ın doğumdan bir gün sonra fişi çekildi ve genç kadın hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yoğun bakımda tutulan bebeğin durumunun iyi olduğu belirtiliyor ancak annesiyle tanışmadan vedalaşmış bir çocuk olarak büyüyecek.

190 BİN DOLAR YARDIM TOPLANDI
Öte yandan Benson ailesine destek amacıyla internet üzerinden bir kampanya başlatılmış, ailenin ödemeleri, Iver'ın bakımı, yiyecek gibi ihtiyaçların karşılanması için 36 bin dolar hedef koyulmuştu. Ancak şimdiye kadar toplanan bağışlar bu hedefi çoktan geçerek 190 bin dolara ulaştı.

Baba Benson, “Umarım Iver hak ettiği gibi yaşar. Dünyadaki herkese çok teşekkür ediyorum. Robyn oğluyla çok gurur duyardı. Dünyada Iver’ı sağlıklı ve mutlu görmek isteyen o kadar insanın olduğunu bilseydi çok mutlu olurdu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!