Zorlu'dan sonra Kalyoncu da ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Zorludan sonra Kalyoncu da ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 13:32

Bugün "25 Aralık" soruşturması kapsamında işadamı Cemal Kalyoncu ve 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun TOKİ soruşturması ayağında ise işadamı Nazif Zorlu ifade verdi.

Haberin Devamı

"25 Aralık" soruşturması kapsamında işadamı Cemal Kalyoncu ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla birlikte gelen Cemal Kalyoncu yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

SAVCI AKKAŞ'IN BAŞLATTIĞI SORUŞTURMA
Söz konusu soruşturma, savcı Muammer Akkaş tarafından başlatılmıştı. 41 ismin şüpheli sıfatıyla geçtiği dosya daha sonra Akkaş'tan alınmıştı. Savcı Akkaş ise Tekirdağ'a tayin edilmişti.

SORUŞTURMAYA 4 TERÖRLE MÜCADELE SAVCISI YÜRÜTÜYOR
Akkaş'tan alınan soruşturmayı 4 Terörle Mücadele savcısı yürütüyor. İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işadamları Mehmet Cengiz ve Avni Çelik de ifade vermişti.

NAZİF ZORLU DA İFADE VERDİ

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun TOKİ soruşturması ayağında işadamı Nazif Zorlu, dosyanın eski savcısı Mehmet Yüzgeç tarafından ifadeye çağrılmıştı. Savcı Yüzgeç’in görevinden alınmasının ardından dosyayı devralan savcı Ekrem Aydıner, işadamı Nazif Zorlu’nun ifadesini aldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saat süren ve şüpheli sıfatıyla ifade veren Zorlu, Zincirlikuyu’da bulunan Zorlu Center binasında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. TOKİ soruşturması kapsamında işadamı Ali Ağaoğlu ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Aynı soruşturma kapsamında dün de Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ifade vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!