Kayakçının üstsüz pozları Lübnan'ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Kayakçının üstsüz pozları Lübnanı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 11:58

Soçi Kış Olimpiyatları’nda Lübnan adına yarışan 22 yaşındaki kayakçı Jackie Chamoun, üç yıl önce bir takvim için çektirdiği üstsüz fotoğraflar ve çekim sürecini belgeleyen videonun internette yayımlanması yüzünden zor durumda kaldı.

Haberin Devamı

Binlerce Lübnanlı, sporcunun seksi pozlarını kınarken, Lübnan Olimpiyat Komitesi “skandal” olarak tanımlanan görüntüler ile ilgili acil bir toplantı düzenledi ve Chamoun’a medyaya konuşma yasağı getirdi.

Ülkenin Gençlik ve Spor Bakanı Faysal Karami, “Lübnan’ın uluslararası imajını zedelediğini” iddia ettiği fotoğraflarla ilgili bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Chamoun ise Facebook sayfasında bir açıklama yayınlayarak “Lübnan muhafazakar bir ülke ve o fotoğraflar kültürümüzü yansıtmıyor. Hepinizden özür diliyorum” dedi. Sporcu açıklamasında Lübnan halkından “yarışlara konsantre olmasını engellediği için” fotoğraf ve videoları paylaşmamalarını da rica etti.

Lübnan halkı Facebook ve Twitter’da sporcuya büyük destek verirken, Lübnan televizyonları ise tüm tartışmalara rağmen söz konusu videoyu yayımlamayı seçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!