Demokrasicilik oynamak

Haberin Devamı

Aylardan beri gerilen dananın kuyruğu sonunda koptu. CHP ilçe belediye başkan adayları açıklandı, yer yerinden oynadı. İzmir’den, İstanbul’dan gelen tepkilere, Ankara’da çeşitli illerden giden partililerin genel merkez kapısına dayanma eylemlerine bakılırsa ciddi hayal kırıklıkları yaşanan yerler var.
Aslında bu beklenmeyen bir şey değildi. Zaten CHP yönetimi de bu tepkileri beklediği için açıklanmayı mümkün olduğu kadar geciktirdi. Böylece aday gösterilen isimlerin yıpranmasını önlemeye çalışıyor.
İlk açıklanan Konak, Karşıyaka, Bornova adaylarının isimlerinin gece yarısı saat 2.30’dan sonra yeniden değişmesi, Başkan Kocaoğlu’nun ‘Ya benim desteklediğim isimler, ya da adaylıktan çekilirim resti’ haberleri, başta Karşıyaka olmak üzere Genel Merkez tarafından belirlenen adaylara tepki için sokağa dökülmeler, CHP’de parti içi demokraside yaşanan sıkıntıları bir kez daha ortaya koydu.

Haberin Devamı

Memur gibi aday atanmaz
AKP’yi biat partisi olmakla eleştiren CHP, özellikle bugünlerde hava, su kadar ihtiyaç duyduğumuz demokrasiyi önce kendi içerisine sindirmeli. Parti içi dengeler, verilen sözler uğruna, çoğunluğun desteklediği ya da itiraz etmeyeceği adaylara kulak tıkanıp, memur ataması gibi aday atamaları en başta seçmene saygısızlık olarak algılanıyor. Vatandaş “Eğer bizim taleplerimiz göz önüne alınmayacaksa neden aday adayları ortaya çıkıyor. Bu kişiler projeler hazırlıyor, o ilçe için neler yapacaklarını halka anlamaya çalışıyor. Parti Meclisi kimi istiyorsa en baştan ismi belirlesin, doğrudan atama yapsın olsun bitsin. Şu anda yapılan demokrasicilik oynamaktan başka bir şey değil.” düşüncesinde.
Yeni bir yol arayışındaki Türkiye, geleceğini kurtarmak için demokrasiye sahip çıkmak zorunda. Bu mücadele öncülük görevi ise ana muhalefet partisinin omuzlarında. O nedenle önce CHP kendi içinde demokrasi kültürünü tam anlamıyla yerleştirmeli. Bunun için de parti tabanına ve kendisine oy veren kitlelere kulak vererek bütün Türkiye’ye örnek olmalı.



Yazarın Tüm Yazıları