Ankara Büyükşehir Meclisi'nde propaganda polemiği

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Meclisinde propaganda polemiği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 01:23

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘propaganda’ polemiği yaşandı. CHP’li Yaşar Çatak, Büyükşehir’in haftalık çıkan bülteninde Melih Gökçek’in seçim propagandasını yaptığını savundu. Çatak’ın konuyla ilgili vermek isteği önerge ise oy çokluğuyla reddedildi. Bu sırada MHP grubu da, AK Parti ve CHP’lileri eleştirdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısının ilk oturumu, Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, 30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan Büyükşehir Ankara Bülteni’nde Melih Gökçek propagandası yapıldığını iddia etti. Çatak, konuyla ilgili meclise bir soru önergesi sundu. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, bütün belediyelerin yaptığı hizmeti bir şekilde anlattığını belirterek önergeye karşı çıktığını söyledi. Çatak’ın önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

SEÇİM YASAKLARINI DELİYOR

Çatak, seçim arefesinde Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti’nin de başkan adayı olan Melih Gökçek’in, belediyenin bülteninde propagandasının yapıldığını söyledi. Çatak, “Öğrencilerin Karne Hediyesi Melih Amca’dan” başlıklı haberi örnek göstererek, “Bu başlık altında dergide 2 tam sayfa haber yapıldı. Her sayısının 200 bin tirajı olan ve maliyeti yayın, tanıtım faaliyetleri bütçesi içinde karşılanan bu derginin dağıtımı da belediye tarafından yapılıyor. Sayın Gökçek, AK Parti’nin belediye başkan adayı olarak yasal sınırlar içerisinde elbette propaganda olanaklarını sonuna kadar kullanabilir. Ancak kamu kaynaklarını kullanarak propaganda yapması yanlış. Bu davranış, seçim yasaklarını delmek ve hukuku dolandırmaktır” dedi.

Haberin Devamı

SÖYLEMLERİ ÇELİŞİYOR

MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz ise CHP ve AK Parti gruplarını söylemlerinin çeliştiğini savunarak, Etimesgut’taki Etipark İş Merkezi’ni örnek gösterdi. Yavuz, “Bu akşamki tartışmada CHP ve AK Parti kendisiyle çelişiyor. Bunun en iyi örneği Etipark İş Merkezi. Başkent Üniversitesi hastane yapmak, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ise fakülte açmak için, Etimesgut Belediyesi’ne müracaat etti. Bu konuyu, Etimesgut Belediye Meclisi’nde görüştük. Fakat CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri, bu işin aceleye getirilmemesi gerektiğini ve seçim yasakları nedeniyle siyasi propagandaya gireceği iddia ederek, red oyu verdiler” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!