Savcı Öz ile 166 hakim ve savcının görev yeri değişti

Güncelleme Tarihi:

Savcı Öz ile 166 hakim ve savcının görev yeri değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 16:55

166 Hakim ve savcının atanmasına ilişkin son kararnamede, kritik ayrıntı; Yeni görev yerlerine atanan 166 hakim ve savcıya ilişkin listede, atamaların gerekçelerine de yer verildi.

Haberin Devamı

Kararnamede gerekçelerin çoğunluğu, "talep, eş durumu, sağlık" olarak belirlendi.

Sadece iki savcı için ise, "hizmet gereği" ifadesi kullanıldı; "Hizmet gereği" gerekçesiyle atanan iki savcı Zekeriya Öz ile Mehmet Yazıcı.

Ergenekon davasının savcılarından Zekeriya Öz, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili" sıfatıyla 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun da altında imzası olan savcılardan biriydi. Operasyonun ardından Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Adliyesi’ne Başsavcıvekili olarak atandı.

Bugün yayınlanan kararname ile ise, Bakırköy'den de alınarak, Bolu'ya savcı olarak gönderildi.

YAZICI, CHP'Lİ CİHANER'İN MAKAMINI ARAYAN SAVCI

"Hizmet gereği" gerekçesiyle atanan ikinci Savcı Mehmet Yazıcı ise Mersin'den Eskişehir'e atandı. Yazıcı, Cihaner davası ile adını duyurmuştu. CHP Milletvekili olmadan önce Erzincan Başsavcılığı görevinde bulunan İlhan Cihaner'in evi ve makamı aranmış, Cihaner gözaltına alınmıştı.
Mehmet Yazıcı 16 Şubat 2010'da dönemin özel yetkili savcısı Osman Şanal ile birlikte Erzincan Başsavcısı İlhan Cihahaner’in makamında arama yapmıştı.
Başsavcı İlhan Cihaner, Ergenekon ’terör örgütü üyesi olduğu’ iddiası ile özel yetkili savcılar tarafından gözaltına alınarak, Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Cihaner, gözaltına alındığı günü kendisine yönelik fiziki müdahale fotoğraflarının “sızdırılmasını alçaklık” olarak nitelendirmiş ve “Herhalde imamın ordusu saldırıyor? O gün, müdahale edenlerden birisinin de savcı Mehmet Yazıcı olduğunu bilseydim, kafa atardım. Tek pişmanlığım budur” değerlendirmesini yapmıştı.
“Servis” edilen fotoğrafların kendilerinde bulunmadığını, ancak polis ve savcılığın elinde olduğunu vurgulayan Cihaner, “Cezaevinde de 50 kez elle arama yaptılar. Bunları anlatmanın topluma bir yararı yok” demişti.

Haberin Devamı

SAVCI ÖZ İLE 166 HAKİM VE SAVCIYA ATAMA

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Adliyesi’ne Başsavcıvekili olarak atanan Zekeriya Öz Bolu’ya savcı olarak atandı.

Bakırköy Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Bolu'ya savcı olarak atandığı yönündeki haberlerle ilgili, "Atanmam ile ilgili bilgim yok. Doğruysa da hayırlısı olsun" dedi.

Haberin Devamı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olan Zekeriya Öz, 7 Ocak 2014 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanmıştı. Zekeriya Öz, 10 Ocak Cuma günü Bakırköy'deki görevine başlamıştı. Savcı Öz HSYK 1. Dairesinin 340 sayılı adli yargı mazeret ve mesleğe kabul kararnamesiyle "hizmet gereği" Bolu'ya düz savcı olarak atandı.

HSYK’nın atama kararnamesiyle 166 hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

SAVCI ZEKERİYA ÖZ’ÜN GÖRÜNTÜLERİ / HÜRRİYET TV


123 HAKİM VE SAVCININ ATAMA KARARI TAM LİSTE

43 HAKİM VE SAVCININ ATAMA KARARI TAM LİSTE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!