Kulüpler Birliği'nde gündem e-bilet ve yabancı oyuncu

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler Birliğinde gündem e-bilet ve yabancı oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 16:16

TFF binasında gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan kulüp başkanları yabancı oyuncu kısıtlaması konusunda farklı açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrasında açıklama yapan birlik başkanı İlhan Cavcav ise "Demirören'e e-bilet konusunda yetki verdik" dedi.

Haberin Devamı

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada e-bilet sisteminde sona gelindiğini ve yakında tamamlanacağını belirtti. Başkan Gencer, yabancı sınırlaması hakkında ise şöyle konuştu; "Biz tüm çalışmalarımızı önümüzdeki seneye göre yaptık. Bu sebepten dolayı yabancı sınırlamasının kalkmasını istemiyoruz. Değişmesin" ifadelerine yer vererek sözlerini tamamladı.

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise hem yabancı oyuncu sınırlaması hem de e-bilet uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Hoşcan şunları söyledi; "Bugünkü gündem maddemiz sadece e-bilettir ama vaktimiz kalırsa yabancı sınırlaması hakkında da görüşlerimizi bildirebiliriz. Ama şunu söylemek istiyorum, bugün buradan yabancı sınırlandırması hakkında net bir görüş çıkmaz. Ama kısa zaman içinde ortak görüşümüzü futbol federasyonuna sunacağız. Benim görüşüm ise, tribünde oturacak yabancı oyuncunun kalmaması. Birçok kulüp de bizimle aynı görüşte. Kulüpler birliği 18 takımdan oluşuyor. Münferit olarak bir kulüp başkanının karar verme yetkisi yok, kimseye özel karar alınamaz."

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'de bulunan binasına e-bilet görüşmeleri için gelen Kasımpaşa Kulübü Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz de girişte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kulüp olarak yabancı sınırlandırmasına karşı olduklarını belirten Öksüz, "Biz Kasımpaşa olarak yabancı konusunda ısrarlıyız. Türkiye'de şu anda uygulanan sistemin karşısındayız. Türkiye'de bazı kulüpler ne hikmetse farklı düşünüyorlar. Olabilir tabi saygı duymak gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı bununla alakalı 18 imza istiyor. Sanki bunu kaldırırken onsekiz imza ile kaldırmışlardı. Dolayısıyla bunlar çok yanlış" diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in 'Yabancı konusunda 18 kulüp imza verirse değişebilir' açıklamasını da değerlendiren Öksüz, "Bu görüşe ben katılmıyorum ve bu yanlış bir görüş. Neden yanlış bir görüş? Bir TFF Başkanı bir kulüp dahi itiraz eder derse bir mesaj veriyor Tahkim Kurulu'na. Eğer böyle birşey söz konusu olursa siz bunu reddedeceksiniz. Bu mesajı veriyor. Benim siyaseten de anladığım bu. Böyle bir görüşü söylemesi çok yanlış. TFF Başkanı ve yöneticileri kendilerine gelen sorunları otururlar ve görüşürler karar alırlar. Kararı çıktığı vakit uygularlar. Ondan sonra bunu benimsemeyen kulüpler tahkime gider. Yani siz bunu yönlendiremezsiniz" dedi.


"ÜÇ PUANIMIZI GASP ETTİLER"
Kural hatası nedeniyle tekrar oynanmasına karar verilen Kasımpaşa - Beşiktaş karşılaşmasında üç puanlarını gasp ettiklerini ifade eden Hasan Hilmi Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı: "Haksızlığa uğradığımızı ben her zaman söyledim. Bunu ileriki tarih çok farklı yazacaktır. Bizim üç puanımızı gasp ettiler. Bu gasp edenler içinde spor kamuoyu da var. TFF Başkanı da var. Kasımpaşa'nın üç puanı gasp edilmiştir. Biz bu akşam gasp edilen üç puanımızı geri almak için çaba göstereceğiz."

Haberin Devamı


CAVCAV: DEMİRÖREN'E E-BİLET KONUSUNDA YETKİ VERDİK
Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "TFF Başkanı'yla E-Bilet ile ilgili görüştük ve taleplerimizi paylaştık. O da bankayla görüşmüş. Hak eden kulüplerimize menfaatine olacak şekilde bazı konularda mutabık kalmışlar. Uzun müzakereler sonrasında yapmış olduğumuz toplantı sonucunda e-bilet uygulamasıyla ilgili kararı verdik ve Sayın Demirören'e bu konuda yetki verdik. Burada bütün kulüplerimiz mutabıkız. Herhangi bir sorun yok. Bundan sonra da inşallah E-Bilet uygulaması ülkemiz için hayırlı uğurlu olur."

Başkan İlhan Cavcav ayrıca, yabancı oyuncu kararını ise sadece sohbet olarak konuştuklarını ifade etti.

Haberin Devamı

ÇEBİ'DEN YABANCI OYUNCU AÇIKLAMASI
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, yabancı oyuncu sayısında herhangi bir değişiklik yapılacaksa, karar alındıktan iki ya da üç sene sonra uygulamaya girilmesi gerektiğini söyledi. E-Bilet görüşmesine katılan Çebi, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türk futbolu adına doğru olan neyse onun yapılacağına inanıyorum. Yabancı oyuncu sayısında herhangi bir değişiklik yapılacaksa, bunun belli bir süre sonra başlatılması lazım. Karar alındıktan iki ya da üç sene sonra uygulamaya girilmeli. Eski uygulamanın devam etmesi lazım şimdi, yoksa haksızlık olur. Herkes kendini buna göre planlamış çünkü" dedi.

Çebi, E-Bilet sistemiyle ilgili de şunları söyledi: "Sonuçta her kulübün menfaatleri aynı noktada buluşamıyor. Ortak bir nokta bulmaya çalışıyorlar. Olumlu görüşmeler oldu, ama biz Beşiktaş Kulübü olarak ayrı bir görüşme daha yapmayı planlıyoruz. Çünkü menfaatimizi biraz daha artırmalıyız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!