Kazanan İmrahor olacak

Güncelleme Tarihi:

Kazanan İmrahor olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 01:30

Çevre katliamı sonucunda yok olmaya yüz tutan İmrahor Vadisi, Ankara Hürriyet’in bir buçuk yıldır ısrarlı haberleri üzerine, başkan adaylarının seçim programına girdi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in daha önce kaçak döküm nedeniyle, “Allah’ını seven dökmesin”, “Hafriyat Vadisi”, “İmrahor’un Suçlusu Kim”, “İmrahor Vadisi’nden Hafriyat Vadisine” haberleriyle defalarca gündeme getirdiği İmrahor Vadisi, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının gündemine girdi.
Başkentlilerin, “İmrahor’u kurtarın” çığlıklarını duyan adaylar, birbirinden iddialı projelerle bölgede olan doğa katliamına dur diyeceklerini belirtirken, vatandaşlar daha önce de onlarca yatırımın sözde kaldığını hatırlatarak adaylara, “İmrahor Vadisi bir seçim yatırımı gibi düşünülüp daha sonra unutulmamalı. Ankara’nın en önemli yeşil alanlarından birisi olan vadi, kısa zamanda, balık tutulan Ankaralıların her hafta sonu girmek istediği güzel günlerine geri dönmeli” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İMRAHOR EKOSİSTEMİN PARÇASI

İmrahor’la ilgili projesini ilk açıklayan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya oldu. Karakaya, bölgeyle ilgili şu vaatlerde bulundu:
“Mogan, Eymir ve İmrahor Deresi’ni bir bütün olarak ele alıp, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü İmrahor Vadisi’ni içine alan bölge birbirini besleyen bir ekosistemin parçasıdır. Yaklaşık dört aydır yaptığımız seçim çalışmaları sırasında gerek kamuoyuna gerek gazetecilere Mogan, Eymir ve İmrahor Vadisi’ni birlikte ele alacağımız projemizden bahsettik. Bu projeyle birlikte Ankara’ya nefes aldıracak ve vadiyi, inşaat atıklarından kurtaracak dahası bu bölgenin katma değerinin birilerinin cebine gitmesinem müsaade etmeyerek, yok edilmek istenen bu doğal çevreyi Ankaralı’nın hizmetine sunarız.”

EN DİKKAT ÇEKEN PROJE

2014 yerel seçimlerine yönelik projelerini törenle anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de en dikkat çeken projesi, 43 kilometrelik Ankara Boğazı oldu. Denizsiz Ankara’nın bir boğazı olacağını aktaran Gökçek, projenin Eymir Gölü civarında kurulacak pis su arıtma tesisinden arıtılacak sular ile besleneceğini belirterek, “Ankara’ya deniz getirmek imkansız ancak Ankara’nın da bir boğazı olacak. Kentin güneyinde, İmrahor Vadisi’nde, 1. etapta yer alacak 11 kilometrelik dev kanal etrafında dizilen villalar, kafeler ve benzeri yerler, dinlenme alanları olacak. Ankara’nın imajına büyük bir katkı sağlayacak. 5 yılda bitirilmesini planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ORTAK AKILLA YAPACAĞIZ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise, İmrahor’la ilgili şunları söyledi: “Meslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri de alınarak ortak akılla yapacağımız doğru planlamalarla Ankara’nın en güzel yeşil alanlarından birisini de İmrahor Vadisi’nde oluşturacağız. Ankara’nın en gözde doğal parkı olması gereken vadi, maalesef yanlış uygulamalar yüzünden hafriyat döküm alanı haline gelmiştir. Anadolu’da yitip giden binlerce yetenekli gencin gün yüzüne çıkması için, tüm spor federasyonlarının görüşleri ve işbirlikleri doğrultusunda gençlik ve spor tesisleri kuracağız. Burada da dünya şampiyonu sporcularımızın yetişmesine vesile olacağımız inancındayım. Binlerce dönüm bu arazi, Türk sporunun ve Ankaralı hemşehrilerimizin emrine sunulacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!