Okullar açıldı, sütler dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Okullar açıldı, sütler dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 13:29

Yaklaşık 17 milyon öğrenci yarıyıl tatilini tamamlayarak okula döndü. Okullarda süt dağıtımı da başladı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönem süt dağıtımı Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın da katıldığı törenle başladı. Diyarbakır’da ’Okul Sütü’ projesi kapsamında, bin 119 okulda eğitim gören 179 bin öğrenciye süt dağıtılacak.
Vali Mustafa Cahit Kıraç, merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulu’nda Okul Sütü projesi kapsamında süt dağıtımını başlattı. Bir süre çocuklarla sohbet eden Vali Kıraç, daha sonra öğrencilere süt dağıttı. Görevlilerden kendisi için de süt alan Vali Kıraç, öğrencilerle birlikte süt içti.
Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen bazı çocuklardaki reaksiyonlara da değinen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Bütün arkadaşlarımız numunelerini alıyorlar. Tabii ki bazı bünyelerde dokunma yapabilir, ona da arkadaşlarımız bakıyorlar. Bir sorun olmaması için hem sağlık hem tarım ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu ile ilgili yakından ilgileniyor”diye konuştu.

Haberin Devamı

15 ton süt içecekler

Çanakkale’de ise il genelindeki 25 bin 215 öğrencinin okullar kapanıncaya kadar haftada 15 ton süt içeceği bildirildi.
18 Mart İlkokulu’ndaki süt dağıtımı törenine İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kent merkezi ve 11 ilçesindeki okullarda dönem sonuna kadar süt dağıtılacağını söyledi. Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ambalajlı, 200 mililitre sade, yağlı, UHT kutu sütlerin pazartesi, çarşamba ve cuma günleri verileceğini belirten Karataş, “İl genelinde toplam 25 bin 215 öğrenciye haftada 15 ton süt dağıtılacak” dedi.
Daha sonra Karataş, Kütük ve Nazlım, 18 Mart İlkokulu 1’inci sınıf öğrencilerine sütlerini dağıttı. Sütlerini içen öğrenciler hep birlikte, “Sütü seviyoruz” diye bağırdı.

21 bin 895 öğrenciye süt dağıtılacak

Uşak’ta Uğur Serdaroğlu İlkokulu’nda düzenlenen törenle süt dağıtımı başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya da katıldı. Vali Erden, törende yaptığı konuşmada öğrencilere süt içmenin faydalarını anlatıp 200 ml. UHT paketlerde süt dağıttı. Program kapsamında il genelindeki 21 bin 895 öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, öğrencina başı 48 adet olmak üzere süt dağıtılacağını belirten Erden, “Süt, insan beslenmesinde hayati öneme sahip bir besin kaynağıdır. Ülkemizdeki mevcut süt tüketim oranı ise çok düşüktür. Programa katılacak bütün öğrencileri, velilerinden izin alınarak e-okul sistemine işlenmiştir. Süt tüketiminin özendirilmesi ve çocukların sağlıklı büyümesi anlamında proje büyük önem taşıyor.” dedi.

Haberin Devamı

182 bin öğrenciye haftada üç gün süt

Bursa’da ise ilk ve orta dereceli okullarda 480 bin öğrenci, 15 günlük tatilin ardından bugün yeni ders dönemine başladı. Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yürük, resmi ve özel anaokulları ile ilkokullardaki 182 bin öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün 200 ml. günlük süt dağıtılacağını açıkladı.

Haftada üç gün süt içecekler

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Merkez Türk Telekom İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere süt dağıttı. Anasınıfı öğrencilerine süt dağıtımı sırasında açıklama yapan Vali Büyükersoy, okul sütü programının hem sağlık acısından hem de ülke ekonomisine katkısı açısından önemli olduğunu söyledi. Vali Büyükersoy, “Okul sütü kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Haftada üç gün hem devlet okullarında hem de özel okullarda ücretsiz olarak süt dağıtımı yapacağız. Süt hem milli içeceğimiz aynı zamanda da insan sağlığı için son derece önemli bir gıdadır. Beyin gelişimine, kas, kemik, diş ve daha akla gelebilecek birçok ihtiyacımızı süt ve süt ürünlerinden elde edebiliriz. Bu yüzden okul sütü kampanyasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimiz hiç olmasa haftada üç gün süt içerek sağlıklarına katkı sağlayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

77 okulda 12 bin öğrenci süt içecek

Yalova’da 77 okulda 12 bin 471 öğrenci, haftada 3 gün 200 mililitre süt içecek. 15 günlük karne tatilinden sonra ders başı yapan çocuklara Yalova Valisi Esengül Civelek süt dağıttı.

Okul Sütü Dağıtım Programı’nı Rahmi Tokay İlkokulu’nda başlatan Vali Esengül Civelek, hem çocuklarla sohbet ederek süt içmelerini istedi.

Yalova Valisi, şöyle dedi:
"Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum ve proteinden zengin olan süt içme alışkanlığını kazanmalarını istiyoruz.

Haftada 3 gün olmak üzere anaokulu, uygulama ve anasınıfı ile ilkokul öğrencilerine 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT "Ultra High Temperature -Ultra Yüksek Isı- " içme sütü verilecek. Bunlar il merkezinde 37, ilçelerde de 40 olmak üzere toplam 77 okulda dağıtılacak.”

Haberin Devamı

Vali Civelek’e süt dağıtım töreninde Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ve Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sami Akyol da eşlik etti.

Malatya’da 63 bin 373 öğrenciye okul sütü

Malatya’da ‘Okul Sütü Programı’ 63 bin 373 öğrenciye haftanın 3 günü süt dağıtılacak.

Malatya'da, Okul Sütü Programı kapsamında 30 Ağustos İlkokulu'nda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, 2013-2014 eğitim ve öğretim ikinci yarıyılının başlamasıyla ilde 490 okulda süt dağıtımına başladıklarını belirtti.

Sütün faydalarını anlatan Duran, şöyle dedi:
“Her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri öğrencilerimize süt dağıtılacak. Bu uygulama özel eğitim kurumları, bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, anasınıfları ve ilkokul öğrencilerine yönelik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülüyor. İlimizde süt içmek isteyen 63 bin 373 öğrenciye süt dağıtılacak.”

Haberin Devamı

Muğla'da okul sütleri dağıtıldı

Muğla'da da ikinci dönem süt dağıtımı başladı

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, törende yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"Projenin amacı, anasınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkı sağlanacak. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere, ilimiz anasınıfı ile ilkokulda 45 bin 245 öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Ayrıca ilk etapta süte alerjisi olan ve içmeyecek öğrenci bilgileri topladı. İçecek olanların veli izin belgeleri okullarda bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!