Sahilde CV dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Sahilde CV dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 13:07

İş arayan Emrah Kenet (26), pazar günleri Caddebostan sahilinde CV’sini dağıtıyor.

Haberin Devamı

Sahilde CV dağıtıyor

İş arayan Emrah Kenet (26), pazar günleri Caddebostan sahilinde CV’sini dağıtıyor. Kenet, “belki de yanımdan geçen kişi benim gibi birini arıyordur” düşüncesiyle CV’sini elden dağıtmaya karar vermiş ve geçen hafta yaklaşık 10 iş görüşme yapmış. İş bulana kadar da pazar günleri özgeçmişini dağıtmaya devam edecek.
Emrah Kenet 26 yaşında. 1,5 yıldır evli. Yaklaşık 4 aydır da iş arıyor. Fakat bunu değişik bir yolla yapıyor. Kenet, pazar sabahları 07.30-10.00 arasında Caddebostan sahile gidip broşür gibi bastırdığı CV’sini dağıtıyor.
Akdeniz Üniversitesi muhasebe mezunu olan Kenet, bir bankada genel müdürlük operasyon departmanında muhasebe alanında çalışmış. Ayrıca satış pazarlama tecrübesi de var. Yaklaşık 5 yıllık bir iş deneyimi olan Kenet, 4 aydır işsiz. İş arama sürecinin sıkıcı ve stresli olduğunu belirten Kenet, bu sıkıntıyı hafifletmek için Caddebostan sahilinde yürüyüş yapmaya, kendini rahatlatmaya çalışmış. Ne kadar çok kişiye ulaşabilirse iş bulma ihtimalinin o kadar artacağını düşünerek CV’sini yürüyüşe çıkanlara vermeye başlamış. Kenet, “Genelde insanlar iş aradığını söylemekten çekinir. Oysa iş aramak kötü veya utanılacak bir şey değil. Ben de daha fazla insanın iş aradığımı bilmesini istedim. Belki de yan yana yürüdüğümüz adam beni arıyor. CV’mi alan kişi kağıt parçası diye düşünüp çöpe de atabilir, ilgisini de çekebilir. Ben ihtimal artırıyorum sadece” diyor.
Pazar sabahı erken bir saati seçmesinin nedeni ise hedef kitlesinin bu saatte yürüyüşe çıkması olduğunu belirten Kenet, “Bizim nesil cumartesi gecesi dışarı çıkar, pazar öğlene kadar uyur. Oysa bir üst jenerasyonumuz haftasonlarını erkenden kalkıp yürüyüş yaparak geçiriyor. Ben de onlara ulaşmak istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Sahilde CV dağıtıyor
1 haftada 10 görüşmeye gitti
Kenet, ilanları dağıtırken başta çekinmiş, tedirgin olmuş. Fakat tepkiler olumlu imiş. Cesaretinden dolayı tebrik eden de olmuş, çay içmeye çağıran da. 2 hafta pazar günleri CV dağıtan Kenet, insanların dikkatini nasıl çekeceğini de bulmuş. “İlanları dağıtırken yol kesmiyorum, gülümseyip CV’mi veriyorum sadece” diyen Kenet, yürüyüş yaparken birinin çıkıp ‘ben iş arıyorum’ dese itici olacağını düşünüyor.
Kenet’e birçok dönüş olmuş. İş arayanlar da mailleriyle destek vermiş. 1 hafta içinde 10 iş görüşmesine giden Kenet, kurumsal iletişim, gemicilik, basın yayın, dijital alan gibi sektörlerden teklif geldiğini söylüyor. Görüştükleri iş alanı ise satış pazarlama, müşteri ilişkileri alanlarında oluyormuş.
Geleneksel yollardan da iş aramaya hâlâ devam ettiğini belirten Kenet, iş bulana kadar CV’sini dağıtmaya devam edeceğini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!