Kızkardeşini öldüren ablaya 18 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Kızkardeşini öldüren ablaya 18 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 12:37

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, erkek arkadaşıyla ilişkisine karşı çıktığı ve hakkında dedikodu yaptığını ileri sürdüğü kız kardeşi Nermin Baloğlu’nu bıçaklayan, şüphe çekmemek için de "Kardeşimin katilini bulun" diye bağıran, ancak yaralı kadının son nefesinde işaret etmesiyle katil zanlısı olduğu anlaşılan Leyla Baloğlu, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Leyla Baloğlu, olayın planlı olmadığını kızkardeşinin kendisine saldırdığı sırada kazayla olduğu ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

Alaybey semti 1675 sokakta 2011 yılının Temmuz ayında meydana gelen olayda, ikinci el ev eşyaları alım satımı yapan 54 yaşındaki Leyla Baloğlu, kız kardeşi 53 yaşındaki Nermin Baloğlu’na, bir süre önce tanıştığı erkek arkadaşına bankadan çektiği 10 bin lirayı verdiğini, ancak onun ise kendisini sürekli dövdüğünü söyledi. Bunun üzerine, Nermin Baloğlu ablası Leyla’ya, ilişkisini bitirmesi tavsiyesinde bulundu. Kız kardeşinin böyle telkinlerine çok sinirlenen Leyla Baloğlu, bu nedenle sık sık evine gittiği Nermin Baloğlu’yla tartışmaya başladı. İddiaya göre Leyla Baloğlu, kız kardeşinin evine son gidişinde, aynı nedenle bir kez daha çıkan tartışma sırasında Nermin Baloğlu’nu karnından bıçakla yaraladı.

’KATİLİ BULUN’ DİYE BAĞIRDI

Kız kardeşinin kanlar içerisinde yere yığılmasının ardından cinayet suçlamasından kurtulma planı yapan Leyla Baloğlu, ilk olarak olayda kullandığı bıçağı komşularının kömürlüğüne gizledi. Ardından da kız kardeşi Nermin Baloğlu’nu, zemin kattaki evinden sokağa çıkartıp, "Kardeşimi bıçaklamışlar, bunu yapan katili bulun" diye bağırarak yardım istedi. Leyla Baloğlu gelen ambulansa kız kardeşiyle binip, hastanenin acil servisindeki müdahale odasına kadar yanında girdi. Ancak Nermin Baloğlu son nefesini vermeden önce, kendisini bıçaklayan kişi olarak eliyle ablasını işaret etti. Bu hareketin ardından kaçmaya çalışan Leyla Baloğlu yakalanıp tutuklandı.

18 YIL 4 AY CEZA ALDI

Olayın ardından verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyip evde yaşanan boğuşma sırasında kızkardeşinin kendisine saldırdığını, elindeki bıçağı almaya çalıştığı sırada ise, kazayla karnına battığını ileri süren Baloğlu hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Leyla Baloğlu 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baloğlu’nun avukatı, kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!