Alman istihbaratı, Paris cinayetlerinde MİT’ten şüpheleniyor

Güncelleme Tarihi:

Alman istihbaratı, Paris cinayetlerinde MİT’ten şüpheleniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 13:17

Alman haber dergisi Der Spiegel, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi olayının ardında MİT’in olduğuna dair Alman istihbaratının elinde kanıtlar bulunduğunu yazdı. Dergi, bu durum netleşirse Türkiye ile AB ilişkilerinin sıkıntıya girebileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Paris’te geçen yıl ocak ayında 3 PKK’lı kadın cinayeti konusunda Alman istihbaratında; cinayetin ardında Türk istihbaratı (MİT) olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu iddia edildi.

Alman istihbaratından Spiegel Online’a konuşan üst düzey bir yetkili, cinayetlerin ardında MİT’in olduğuna dair ellerinde deliller bulunduğunu söyledi.

Özellikle geçen ay cinayet zanlısı Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydını inceleyen Alman istihbarat birimleri ellerindeki belgelerle bu kayıtların örtüştüğü imasında bulundu.

Spiegel Online, eğer söz konusu iddialar doğrulanırsa, Türk istihbaratının bir Avrupa Birliği ülkesinde cinayet işlemesinin Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki diplomatik ilişkiyi zora sokacağını söyledi.

Cinayetlerle ilgili Fransız yetkililerin raporlarının beklendiğini belirten dergi, eğer buradan da benzer bir sonuç çıkarsa, bunun “Avrupa’daki Kürtler arasında huzursuzluğa yol açacağını” da haberine ekledi.

Dergi, Alman istihbaratının MİT ile yaptığı bilgi alışverişinin de bu nedenle zarar göreceği ve Almanya’nın bilgi paylaşımında daha cimri davranacağı yorumunu yaptı.

Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı üç PKK’lı kadın öldürülmüş, cinayet zanlısı Ömer Güney olayın ardından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Güney’e ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı geçen ay internete düşmüş ve buradan söz konusu şahsın MİT ile bağlantılı olduğuna dair ifadeler yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!