FATİH hem risk, hem de fırsat projesi

Güncelleme Tarihi:

FATİH hem risk, hem de fırsat projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 09:44

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “FATİH Projesi, çok geniş ve genç nüfusu internetle, daha doğrusu sanal ortamlarla buluşturmayı öngören bir çalışma. Dolayısıyla hem bir risk hem de fırsat projesi” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği’nce (KASAD-D) internet bağımlılığını önlemek amacıyla uygulamaya konulan “Yüz Yüze Ortaöğretimde İnternet Bağımlılığını Önleme Projesi”nin gala ve tanıtım gecesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cemi Demiroğlu Oditoryumu’nda yapıldı.

Bakan Avcı, Türkiye’de çocukların kitap ve kütüphane ile arasının çok iyi olmadığını söyledi. Bunun nedenleri hakkında çalışmalar yaptıklarını ve bunların sonucunda da bununla ilgili fikir sahibi olduklarını dile getiren Avcı, bu sorunun çözümü için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.
Çocukların anaokulundan itibaren kitaplarla iç içe olması için geliştirdikleri bir dizi tedbir bulunduğunu anlatan Avcı, “Sadece geliştirdiğimiz değil, aynı zamanda benden önceki bakan arkadaşlarımız zamanında da uygulamaya konmuş, bugün de sürdürülen tedbirlerimiz var ama bunların daha da arttırılması gerekiyor” diye konuştu.

Avcı, bilgisayar ve internet kullanımı konusunda da kendilerine sorumluluk düştüğünü anlatarak, şöyle devam etti:
“Çünkü FATİH Projesi, aynı zamanda çok geniş ve genç nüfusu internetle, daha doğrusu sanal ortamlarla buluşturmayı öngören bir çalışma. Dolayısıyla hem bir risk hem de fırsat projesi. Eğer kontrollü ve bilinçli yürümezse risk ama aynı zamanda bir fırsat. FATİH Projesi kapsamında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla çocuklarımıza bilgisayarı doğru, yararlı, kıvamında kullanmayı öğretebileceğimizi, bunun aynı zamanda bir bilgisayar kullanım eğitimi olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla anne ve babalar, konunun uzmanları ve eğiticiler olarak bize lütfen destek olunuz. Umarım bu projelerimizi birlikte, çocuklarımız ve gençlerimiz için faydalı hale getirmemize katkıda bulununuz.”

İnternet, hayatımızı kolaylaştırmalı

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, “Sağlıklı nesil yetiştirme noktasındaki çalışmalarımıza devam ederken sizler de lütfen yanımızda olun. İnternet, hayatımızı biçimlendiren değil sadece kolaylaştıran bir unsur olmalı. Esas olan insandır” dedi.
Proje kapsamında diğer kuruluşların da desteklerinin göz ardı edilemeyeceğini belirten Kılıç, güne, Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olan Üsküdar Gençlik Merkezi ziyaretiyle başladıklarını hatırlattı.
Hayatta herkesin önemli sorumluluklar taşıdığına vurgu yapan Kılıç, insanların en büyük sorumluluğunun evlatlarına karşı olduğunu kaydederek, bazen eşiyle çocuklarının internet ve bilgisayar kullanımı noktasında fikir alışverişi yaptıklarını dile getirdi.
Eşiyle, çocuklarının internet kullanımını dengeleme konusunda başarılı olduklarını düşündüğünü anlatan Kılıç, “En büyük sorumluluk ebeveyn olarak bize düşüyor. Çocuklarımıza, yavrularımıza ne ile karşı karşıya olunduğunu daha yoğun bir şekilde anlatmamız ve bunu üzerimizdeki sorumluluklar çerçevesinde onlara aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.
Kılıç, bugünün çocuklarının yarının ebeveynleri olacağına dikkati çekerek, “Bugün biz onlara ne verirsek, ileride de onlar kendi çocuklarına bunu aktaracaklar. Dolayısıyla her şeyden önemlisi bizler, geleceğimize karşı sorumluluklarımızdan dolayı çok dikkatli olmalıyız. Bilgisayar ortamındaki çalışma, görme ve duyma duyumuzu kullanarak yaptığımız bir faaliyet çerçevesinde oluyor. Diğer üç duyumuzu kullanmıyoruz. Dolayısıyla bunlar geriliyor. Bunlar gerilediği zaman da insan olma özelliğini taşıdığımız, eşrefi mahlukat olma özelliğini taşıyan insan olarak eksik kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!