Leonardo Hakan’ın ‘hukuk’ zaferi

Güncelleme Tarihi:

Leonardo Hakan’ın ‘hukuk’ zaferi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 01:09

‘Leonardo Hakan’ lakaplı Hakan Yalıncak, New York Üniversitesi’nde okurken kurduğu şirket üzerinden milyonlarca dolarlık dolandırıcılık yapıp, 19’unda hapse girdi. ABD’den sınır dışı edildikten 1.5 yıl sonra ise 2 İngiliz üniversitesinden hukuk diploması aldı.

Haberin Devamı

ABD’de New York Üniversitesi’nde okurken kurduğu “Hedge Fund” (Korumalı Fon) adlı şirket üzerinden 43 milyon dolar dolandırıcılık yapmaktan suçlu bulunarak 1.5 yıl hapis yatan, daha sonra Türkiye’ye sınırdışı edilen “Leonardo Hakan” lakaplı 29 yaşındaki Hakan Yalıncak, yine manşetlerde.

NYT’YE MANŞET OLDU

ABD’deki Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin aylık hukuk dergisinde geçen ay 31 sayfa akademik bir yazısı yayınlanınca, Yalıncak, ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times (NYT) gazetesinin dünkü pazar ekinde “Bir Mahkûm ve Öğrenci” başlığıyla manşet oldu.

KÜRSÜ BİLE KURMUŞ

Yalıncak'ın sınır dışı edildikten sonra önce İngiltere’deki Durham Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdiğini daha sonra Oxford Üniversitesi’nden master yaptığını belirten gazete “Diplomaları, ailesinin yaşadığı ABD kapısını yeniden açmak için kullanacak” yorumunda bulundu. Haberde, Yalıncak’ın New York Üniversitesi’nde öğrenci olduğu yıllarda kurduğu fona para çekmek için New York Üniversitesi’ne 1.25 milyon dolar bağışta bulunarak “Osmanlı Kürsüsü” kurdurduğu da belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘10 yıl önceki çocuk değilim’

New York Times’a manşet olduktan sonra Hürriyet’e konuşan Hakan, şunları söyledi: “Benimle konuşmadan yazıyı yazdılar. 10 yıl önceki o çocuk değilim. Şöhretli biri değilim ve öyle de olmak istemiyorum. Geçimimi, geçmişte beni yanlış yargılayan mahkemelere davalardan kazandığım para ile sürdürüyorum. Okulların parasını da bu paralarla ödedim. ABD’ye dönmek gibi bir amacım yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!