Sivasspor 2-0 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor 2-0 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 12:57

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Sivasspor kon uk ettiği Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler lig'de kaybettiği 4. maçını da deplamanda kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

Hakem Yunus Yıldırım'ın verdiği kararların damgasını vurduğu maçta, sarı lacivertliler maçtan mağlup ayrıldı. Üst sıraları zorlayan Yiğido, bu galibiyet ile tırmanışını sürdürdü.

Fenerbahçe'nin 21. dakikada Egemen Korkmaz'ın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi tamamladığı maçta, sarı lacivertliler 16. haftadan bu yana oynadığı üçüncü deplasman mücadelesinden de eli boş dönerek zirveyi tehlikeye soktu. Sarı lacivertliler ligin 16. haftasında Kardemir Karabükspor, 19. hafta Eskişehirspor ve 20. hafta Sivasspor deplasmanından mağlup döndü.

Fenerbahçe 20. haftanın sonunda 4. mağlubiyetini de deplasmandan almış oldu.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Aydın Karabulut ve 81. dakikada Burhan Eşer kaydetti.

Bu skor'un ardından Sivasspor puanını 35'e yükseltirken lider Fenerbahçe 44 puanda kaldı.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

MAÇTAN KARELER / GALERİ Süleyman ARAT'ın objektifinden...

Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, İsmail Şencan
Sivasspor: Nihat Şahin, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Adem Koçak, Kadir Bekmezci (Dk. 90+2 Taouil), Hakan Arslan, Aydın Karabulut (Dk. 81 Utaka), Burhan Eşer, Chahechouhe
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 67 Salih Uçan), Meireles (Dk. 89 Baroni), Caner Erkin, Kuyt, Sow (Dk. 64 Alper Potuk)
Goller: Dk. 58 Aydın, Dk. 81 Burhan (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 11 Caner, Dk. 72 Meireles (Fenerbahçe) Dk. 71 Chahechouhe (Sivasspor)
Kırmızı kart: Dk. 21 Egemen (Fenerbahçe)

MAÇIN AYRINTILARI

- Mücadele Sivasspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
- 81. dakikada Burhan Eşer'in golüyle fark 2'ye çıktı. 2-0
- 58. dakikada Sivasspor Aydın'ın golüyle 1-0 öne geçti.
- Egemen Korkmaz 21 dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
- Fenerbahçe maça çok hızlı başladı ve ilk 5 dakika içerisinde 2 kritik gol pozisyonuna girdi ama sonuç alamadı...
- Mücadeleye Fenerbahçe başladı...

YILDIRIM İÇERİDE

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı şeref tribünün kendisine ayrılan yerde değil arka tarafta camlı bölmede izlemeyi tercih etti. Yıldırım karşılaşma öncesi Mecnun Otyakmaz ile birlikte protokol tribünde oturduktan sonra dışarı çıkmadı ve karşılaşmayı buradan izledi.

Haberin Devamı

SİVASSPOR'DA KORCAN ŞOKU

Sivasspor'un bu sezonki çıkışında önemli pay sahibi olan genç kaleci Korcan Çelikay'a sakatlık şoku... Başarılı eldiveb takımıyla hafta arasında Ziraat Tütkiye Kupası'nda Bursaspor ile oynanan kupa maçında sakatlanmış ve maçı yarıda bırakmıştı. Genç kalecinin bugün yapılan son kontrolünde 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ortaya çıktı. Böylece ligin ilk devresinde oynanan Fenerbahçe maçında Borjan'ın yedeği olan Korcan bu karşılaşmada da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Sivasspor'un başarılı kalecisi Korcan, şike davasında Fenerbahçe maçında şike yaptığı gerekçesiyle yargılanmıştı.

KADLEC İLK 11'DE

Sivas’a 7 yabancı ile giden Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Holmen’i tribüne gönderirken bu sezon ligde ilk kez Kadlec’i ilk 11’e aldı. Çek futbolcuya yabancı sınırlaması nedeniyle bugüne kadar hiç 11’de görev veremeyen Yanal Emenike ve Webo’nun sakatlığı nedeniyle açılan yabancı kontenjanı sonrası Kaldec’e şans verdi.

Haberin Devamı

Caner hücuma

Fenerbahçe’nin solbeki Caner, Emenike’nin sakatlığı sonrası Sow ileri uca geçince forvetin sol kanadında kendine yer buldu. Caner Erkin devre arası kampında Ersun Yanal tarafından bu bölgede denenmişti ve başarılı bulunmuştu.

5 orta alan oyuncusu kulübede

Fenerbahçe’nin kulübesinde oturan Mert, Bekir, Cristian, Selçuk, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Salih Uçan yedilisinin 5 tanesinin orta alan oyuncusu olması dikkat çekti. Sarı lacivertlilerde kulübede forvet oyuncusu bulunmazken savunma oyuncusu olarak da Bekir İrtegün yer aldı.

Yıldırım baktı çıktı

Karşılaşmadan 1 saat öcne Sivas 4 Eylül Stadyumu’na gelen Başkan Aziz Yıldırım karşılaşmanın başlamasına 40 dakika kala şeref tribününe gelip tribünleri ve ısınan Fenerbahçeli futbolcuları izledikten sonra tekrar protokol odasına döndü. Yıldırım karşılaşma öncesi Sivas Fenerbahçeliler derneğinde sohbete katıldı…

Haberin Devamı

Volkan gece geldi

Dün sabah bir kız çocuğu babası olan kaleci Volkan Demirel Sivas’a dün gece geç saatlerde gelerek takımın kampına katıldı. Takım arkadaşları tarafından tebrik edilen milli kaleci kızının doğumu nedeniyle takım arkadaşlarından kendisine galibiyet ile hediye vermelerini istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!