X mafya grubu

Güncelleme Tarihi:

X  mafya grubu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 01:37

Ankara’daki Sessiz Çığlık eylemine katılan eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, Ergenekon ve Balyoz tertipçilerini, “X mafya grubu” diye niteledi, “İstedikleri zaman bir gecede 5 bin polisin yerini değiştirebiliyorlar. Bunların samimiyetine güvenmiyorum” diye konuştu. İstanbul’daki eyleme katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise “İnanıyorum ki kısa zamanda hepimizin acıları bitecek” dedi.

Haberin Devamı

BALYOZ ve Ergenekon sanıklarının yakınları tarafından sürdürülen Sessiz Çığlık eylemine dün Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım İstanbul Beşiktaş’ta, eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner de Ankara Sakarya Caddesi’nde destek verdi. Sanık yakınlarından oluşan Vardiya Bizde Platformu üyeleri dün 72’nci kez Ankara’da Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Yakınlarının fotoğraflarıyla Türk bayrakları taşıyan gruba katılan emekli Oramiral Güner, “Silah arkadaşlarım ve onların aileleri büyük sıkıntı içindeler. Eşlerini, babalarını 5 yıldır göremiyorlar. Bunlar el üstünde tutulacak insanlar. Bana göre suçlular medya, hükümet, tetikçi, mafya, muhalefet ve sessiz kalan herkestir. Kumpasçılar, bu tezgahı düzenleyenler ‘x mafya grubu’dur. İstedikleri zaman bir gecede 5 bin polisin yerini değiştirebiliyorlar. Ben Mustafa Kemal’in askeriyim. Genelkurmay orduevlerine girişimi 6 ay yasakladı. Bu yasağın ömür boyuna çevrilmesini istiyorum. Ben yeniden yargılanma değil, buna sebep olanların yargılanmasını istiyorum. Bir vatandaş olarak açıkçası bunların samimiyetine de güvenmiyorum” diye konuştu. Aileler adına yapılan açıklamada da orduya karşı kumpas kurulduğu itirafının üzerinden 46 gün geçtiği ancak halen kumpasçıların dışarıda, suçsuz ve günahsız insanların hapiste olduğu savunuldu. Açıklamada, “Artık tahammül sınırları aşılmıştır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türk halkı kumpasçılara ve onlara destek verenlere gerektiği zaman ve yerde gereken cevabı vermekte gecikmeyecektir” denildi.
ACILARIMIZ BİTECEK
İstanbul, Beşiktaş Mey-danı’ndaki Sessiz Çığlık eyleminin sürpriz destekçisi ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Şike davasında 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Yıldırım, kısa bir konuşma yaparak, “Acınızı paylaşmak için arkadaşlarımla geldik. Buradan maça gideceğiz. Çok kısa kalacağız burada. Ama inanıyorum ki kısa zamanda hepimizin acıları bitecektir. Bunu gerçek yargıda yargılanarak temiz olduğumuzu bu ülkede tekrar göstereceğiz. Hepinize tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi. Yıldırım, yeniden yargılanma konusunda avukatların mahkemeye talepte bulunduğuyla ilgili soruyu da “Haberim yok” diye yanıtladı.
NÂZIM’DAN ŞİİRLER
Eyleme destek vermeye gelen oyuncu Altan Erkekli de “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu ordunun subayları onlar. Onlar bu üzüntüyle bu acıyla ülkenin aydınlık geleceğine bir meşale olacaklar inanın. Her gecenin bir sabahı var. Aydınlık günler bizi bekliyor. Bizler vatan haini diye adlandırıldık, bizler bu ülkeden kovulduk. Ama bakın Nazım ne diyor” diyerek Nâzım Hikmet’in ‘Güzel Günler Göreceğiz’ ve ‘Vatan Haini’ şiirlerini okudu. Erkekli son olarak “Tutsaklarımıza aydınlık günler, hepimize güneşli günler diliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.
SÜLALE DEVRİ
İzmir, Trabzon ve Bursa’da da Vardiya Bizde Platformu’nun öncülüğünde ‘Sessiz Çığlık’ eylemleri düzenlendi. İzmir’de Konak Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen
yaklaşık 1000 kişiye CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı. Cezaevinde bulunduğu sırada Vardiya Bizde Platformu’na gönderdiği mektubun okunmasının ardından kürsüye çıkan Balbay, cezaevindeki yurtseverlerin direndiğini, onlardan bir çivi dahi sökülemediğini, ‘6 ay dayanamazlar’ denildiğini ama onların 6 yıldır çürüyerek değil büyüyerek mücadele ettiklerini söyledi. Konuşması sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla kesilen Balbay, şöyle devam etti: “Osmanlı’da Lale Devri vardı. Bunlarda da sülale devri var. Ama nasıl o devir bittiyse, sülale devri de bitecek.”

Fenerbahçe Poyrazköy’e

Haberin Devamı

BALYOZ davasında 16 yıla mahkum Deniz Kurmay Albay Ümit Metin, fanatik taraftarı olduğu Fenerbahçe (FB) taraftarlarına seslendi. Ailecek FB formasıyla çektirdikleri fotoğrafı Şike davası için adliyeye gelen Aziz Yıldırım’a imzalatan Metin, FB taraftarlarını nisan ayında görülecek Poyrazköy davasına ve Balyoz mahkumu yakınlarının her cumartesi yurdun çeşitli yerlerinde düzenlediği ‘Sessiz Çığlık’ eylemlerine destek vermeye çağırdı. “TSK ve FB’ye kurulan komplo aynı” diyen Metin özetle şöyle dedi:

SEVİLLA’DA BAŞLADI

Haberin Devamı

“Şike iftirasının 2008 Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile oynadığımız maçta Fenerbahçe tribünlerinde açılan ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ pankartından sonra başlatılması anlamlıdır. Bu komplolar FB’nin başına ilk defa gelmedi. İstanbul’da işgal kuvvetleri komutanı İngiliz General Harrington; 1920 Haziran’ında, Kurtuluş Savaşı’na desteği nedeniyle kulübü kapatmıştı. Fenerbahçeliler Dereağzı’ndan Anadolu’ya gizlice silah gönderirken işgal kuvvetlerinin baskınına uğramış, 2 futbolcusu şehit olmuştur. FB Başkanı Sabri Bey de Malta Adası’na sürgün edilmiştir.

Sözde Şike davasının karar günü (2 Temmuz 2012) Amirallere Suikast davası duruşması nedeniyle Çağlayan Adliyesi nezarethanesindeydim. Sayın Başkanımızın tahliyesine çok sevindim ve tahliye kararı okunduktan 10 dakika sonra, Çağlayan Adliyesi’nde, yerin 7 kat altındaki nezarethaneye geldiğinde onu Fenerbahçe bayrağımı sallayarak, Fenerbahçe marşını okuyarak karşıladım. İmzaladığı bayrak şimdi bulunduğum koğuşun en güzel köşesini süslüyor. Teşekkür etmek için Başkanımıza mektup yazdım ve Hadımköy’e bizleri ziyaret etmesi için davet ettim. Başkanımız bizleri kırmadı ve 17 Ocak 2013 günü Hadımköy’de esir tutulan Fenerbahçelileri ziyarete geldi. FB seyircisinden 2 isteğim var. İlki, duruşması 8-10 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak Poyrazköy davasına gelerek gerçekleri kendi gözleriyle görmeleri ve bize manevi olarak destek sağlamalarıdır. İkinci isteğim ise ‘Sessiz Çığlık’ faaliyetlerine Türk bayrağı ve FB bayrağını alıp katılmalarıdır. Yıkılmayacak son kale Fenerbahçe’dir.” Ali DAĞLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!