Denetimsiz boşalma

İnatçı ve tekrarlayıcı bir biçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme yani penisin vajinaya girmesinden önce, penis vajinaya girer girmez ya da penis vajinaya girdikten hemen sonra, kişinin ve partnerinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalmaya denetimsiz boşalma yani erken boşalma adını veriyoruz.

Haberin Devamı

Cinsel hayatı aktif olan her 10 erkekten yedisinin cinsel terapiste başvurma nedeni olan denetimsiz boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerinde istemli denetimin olmaması. Bu hafta, yüzde 100 tedavi edilebilen bir cinsel uyum sorunu olan denetimsiz boşalmaya ilişkin sorulara yer veriyoruz:

İLAÇ FAYDA EDER Mİ

21 yaşındayım, 7 aydır süren cinsel hayatıma rağmen erken boşalma sorunu yaşamaya devam ediyorum. İnternette ilaç ile kesin sonuç alınacağına dair reklamlar yapılmakta. Bu konuda ilaç tedavisi kullanmam sağlıklı olur mu?

Erken boşalma ilaç kullanımı ile önlenebilir ama çoğu zaman bu geçici bir çözüm olur ve her zaman kesin bir sonuç vermez. Gerçek şu ki, cinsel terapi programları ile yüzde 100 önlenebilen erken boşalma tedavisi için bir cinsel terapiste başvurmanız tedavinin yarısıdır. Diğer yarısını tecrübeli bir cinsel terapist halledecektir. Ayrıca cinsel terapistin yapacağı uygulama bir hastalık tedavisi değil, boşalma kontrol becerisinin öğretilmesidir. Bu beceriler nispeten tüm erkeklerin kısa sürede öğrenebilecekleri şeylerdir, rahat olun.

Haberin Devamı

HEYECANINIZI YATIŞTIRIN

36 yaşında, neredeyse 11 senelik evli bir erkeğim. İş sıkıntılarım nedeniyle pek fazla cinselliği yaşayamıyor ve erken boşalma sorunumu önemsemiyordum. Fakat artık eşimle arama soğukluk girmeye başladı. Tedavi olmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bu konuda beni bilgilendirir misiniz?
Erken boşalma cinsel birleşmede boşalma refleksi üzerinde istemli bir denetimin olmamasıdır. Düzenli bir cinsel yaşamı olduğu halde boşalmasını denetleyemeyen ya da çok kısa sürede boşalan erkeklere, birkaç aylık bir cinsel terapi süreci ile bu denetimin öğretilmesi mümkündür. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Aşk kaslarınızı sevişirken ve cinsel birliktelik sırasında hep gevşek tutun. Boşalma korkusunun aklınıza düştüğü o an durun ve rahatlayana kadar bekleyin, sonra yavaşça devam edin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın.

Haberin Devamı

NE YAPMALIYIM?

Bir senedir süregelen bir erken boşalma sorunum var. Bu sorunu spreyle ortadan kaldırabileceğimi söylediler. Sprey kullandığım zamanlarda cinsel ilişkim aktif bir şekilde bir iki dakika daha uzun sürdü ama spreyi bıraktıktan sonra daha erken boşalmaya başladım. Sizce ne yapmam gerekiyor.

Dur-başla tekniği ile senkronize bir şekilde kasıklarınızdaki kasları kasma ve gevşetme, ritmik nefes alıp verme metotları da kullanın. Bu egzersizler ile sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda penisinizin sertleşmesini ve boşalmanızın kalitesini de yükseltmiş olacaksınız. Dur-başla egzersizlerini düzenli uygulayarak ya da cinsel terapi ile kısa sürede ve kalıcı şekilde sorunu çözebilirsiniz. Unutmayın geciktirici spreyler ya da kremler geçici çözümlerdir.

Yazarın Tüm Yazıları