Galatasaray 3-0 Eskişehirspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-0 Eskişehirspor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 16:53

Spor Toto Süper Lig'in 20. Hafta maçında Galatasaray, Eskişehirspor'u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla sarı kırmızılılar, lider Fenerbahçe'nin Sivasspor deplasmanında çıkacağı maç öncesi sarı lacivertliler ile arasındaki puan farkını 4'e indirmiş oldu.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena'daki mücadelede Galatasaray'ın gollerini 6. dakikada Burak Yılmaz, 32. dakikada Chedjou ve 90+3'te Umut Bulut kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 40 yaparken Eskişehirspor ise 30 puanda kaldı. Süper Lig'de bir maçı eksik olan Fenerbahçe 44 puanla zirvede bulunuyor.

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL, Süleyman ARAT ve Emre OKTAY'ın objektifinden

SON 3 MAÇTA 12 GOL ATTI HİÇ GOL YEMEDİ

Ligin ikinci yarısına Gaziantepspor deplasmanında 0-0'lık beraberlikle başlayan Mancini ve talebeleri, son bir haftada oynadığı 3 resmi maçı da kazanırken 12 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.

Bu maçlarda Galatasaray ligde Bursaspor'u 6-0, bugün Eskişehirspor'u 3-0 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor'u 3-0'la geçti.

BURAK YILMAZ: BENCE PENALTIYDI

Galatasaray'ın gol makinası Burak Yılmaz maçın ardından yaptığı açıklamalarda 17. dakikada Eskişehirspor kalecisi Boffin ile girdiği ve penaltı beklediği mücadele hakkında konuştu. Burak'ın sözleri şöyle; "Bence yüzde yüz penaltıydı. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Özgüvenli Eskişehir'i, Erken goller bularak, önde pres yaparak yendik. Takibe devam ediyoruz"

KADROLAR:

Galatasaray 3-0 Eskişehirspor

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Ceyhun, Telles(Dk. 84 Veysel Sarı), Hajrovic(Dk. 68 Emre Çolak), Melo, Selçuk, Sneijder, Burak
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Tarık, Akaminko, Servet, Özgür, Hürriyet(Dk. 78 Aytaç Kara), Lawal(Dk. 72 Erman Kılıç), Kamara, Jorquera, Erkan, Bienvenu(Dk. 62 Necati Ateş)

MAÇIN AYRINTILARI

BURAK YILMAZ'IN GOLÜ

Haberin Devamı

Galatasaray 3-0 Eskişehirspor

MANCİNİ'NİN İSTEDİĞİ BELLİ OLDU

90 dakika öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, zemini inceledikten sonra saha komiseri ve yetkililerinden Türk Telekom Arena çimlerinin sulanmasını istedi. Ancak saha komiseri " Bunun için iki takımın teknik heyetinin de onayı gerekli" yanıtını verdi.

Eskişehirspor Kulübü teknik heyetine " Mancini sahanın sulanmasını istiyor, onayınız var mı?" dendi. Eskişehir Kulübü, Galatasaray teknik heyetinden gelen bu teklifi olumsuz karşıladı ve sahanın sulanmasını istemedi.
Ancak maçın başlamasına 45 dakika kala Türk Telekom Arena zemini, Mancini'nin istediği gibi kısa süreli de olsa sulandı.

Semih’in hastalığı Chedjou ve Sabri’ye yaradı

Haberin Devamı

GALATASARAY’da son dakika şoku…Sarı kırmızılı takımda Eskişehirspor maçı öncesinde Semih Kaya grip oldu ve karşılaşmanın başlamasına 2-3 saat kala kadrodan çıkartıldı. Galatasaray Teknik Direktörü 3’lü defansta çok güvendiği Semih’in rahatsızlanması üzerine ilk 11’e Aurelien Chedjou’yu aldı. Ve Semih’in rahatsızlanması sonucu, Chedjou’yu ilk 11’e alan Mancini, 6+0+4 kuralı nedeni ile sahaya sürmeyi planladığı Eboue’yi mecburen tribüne yollamak zorunda kaldı. Semih’in yerine Chedjou oynayınca tribüne çıkmak zorunda kalan Eboue’nin yerine de Sabri ilk 11’e alındı. ROBERTO Mancini, Tokatspor maçı nedeniyle as takım futbolcuları ile antrenman yapamadıkları için devre arasında G.Saray’ın transfer ettiği 9 futbolcudan sadece 2 tanesine dünkü ilk 11’de yer verdi. İtalyan teknik adam yeni transferlerden yalnızca Alex Telles ve Izet Hajrovic’i sahaya sürdü.

Haberin Devamı

CHEDJOU'NUN GOLÜ

Galatasaray 3-0 Eskişehirspor

NOT: Görüntü LİG TV'den alınmıştır.

Boffin ağrıları ile sahaya çıktı

Galatasaray maçı öncesi defansın bel kemiği olan Diego’nun sakatlığı ile sarsılan Eskişehirspor’da dün kaleci Boffin’in belinden yaşadığı sorun can sıktı. Belinin ağrıdığını belirten ve “Nüksetmesinden korkuyorum” diyerek Galatasaray maçında oynamaktan çekinen kaleciye maç saatine kadar uygulanan yoğun tedavi sonrasında ilk 11’e alındı.

Necati ve Servet’e sevgi seli

Galatasaray taraftarı, eski yıldızlarını unutmadı. Dün geceki maçtan önce sarı kırmızılı taraftarlar, Eskişehirspor’un iki yıldızını tribünlere çağırdı. Galatasaray taraftarları Eskişehirspor’da futbol hayatını sürdüren Necati Ateş ve Servet Çetin’ii tribünlere çağırıp “ Bu taraftar seninle gurur duyuyor” diye bağırıp eski oyuncularını bağrına bastı.

YILMAZ GÖKDEL'E PLAKET

Galatasaray Kulübü ile Türk Telekom işbirliğiyle başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi, sarı-kırmızlıların eski milli futbolcusu Yılmaz Gökdel ile devam etti.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Arena'da yarın oynanacak Galatasaray-Eskişehirspor karşılaşmasının öncesinde sarı-kırmızılı kulüp ve Türk Telekom tarafından Yılmaz Gökdel'e özel bir plaket takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!