Balyoz’da emeklilik ayarı

Güncelleme Tarihi:

Balyoz’da emeklilik ayarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 01:38

BALYOZ davasından hüküm giyen subayların emeklilik haklarının ‘yeniden yargılanma’ tartışmaları sonuçlanana kadar korunması için çalışma yapılıyor.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın Balyoz ve Ergenekon gibi TSK’nın emekli ya da muvazzaf personelinin yargılandığı davalardaki hukuksuzluklar konusunda, AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas” iddiasını temel alarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunması, bu davada yargılananlara yeni umut oldu. Bu çerçevede, Balyoz davası kapsamında hüküm giyen ve daha önce emeklilik için başvuran birçok sanık, işlemlerinin durdurulmasını istedi. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda tutuklananların çoğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı muvazzaf olarak görev yapıyordu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı şimdiye dek, emeklilik işlemlerinin durdurulması için başvuran 17 subayın dilekçesini işleme koydu. Balyoz davasından cezaevlerinde 128 subay bulunuyor. Aralarında 13 generalin yer aldığı muvazzafların 95’i albay, 15’i yarbay, 4’ü binbaşı ve 1’i yüzbaşı. 28 Kasım 2013’te yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Balyoz davasından mahkûm olan ancak alt rütbede olduğu için emeklilik hakkını kazanamayanların durumu ve bu yönde yapılan talepler ele alınmıştı. Atamanın yapılmadığı Şûra’da ele alınan konu, Ağustos ayında yapılacak kritik YAŞ toplantısında şekillenecek.
Bu arada, Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin (TESUD) cezaevindeki subayların ailelerine yardım amacıyla aldığı
bağışların toplamı, 3 ayda 400 bin TL’yi aştı. TESUD, 2013 Aralık ayından itibaren 15 hükümlü subayın aileye destek vermeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!