Banyo mucizesi

Banyo yapmanın temizlik dışında pek çok yararının olduğunu biliyor musunuz? Gelin bu rahatlatıcı temizlik ritüelini nasıl en faydalı hale getirebileceğimize bir göz atalım.

Haberin Devamı

- MASKE DAHA ETKİ OLUR: Sıcak su, ciltteki kan dolaşımını hızlandırıyor. Buhar gözenekleri açıyor, dolayısıyla cildi bakım ürünlerinin etkisine çok daha açık hale getiriyor. Bunun için banyo sonrası bakım maskesinden arta kalanı temizleyin ve nemlendirici kreminizi cildinize ince bir tabaka halinde sürün, farkı göreceksiniz. Saç bakım maskesine gelince... Öncesinde ürünü saçlarınızda ne kadar süreyle tutacağınıza karar verin. Ne kadar fazla kalırsa, saçlarınızın o kadar yumuşak olacağını belirtelim.
- PEELING DAHA YUMUŞAK OLUR: Tüm vücuda peeling uygulamasının etkisini daha iyi göstermesi için iki temel kural var: Banyo öncesi iri partiküllü vücut peeling’ini uygulamak ve kalanları sıcak banyo suyuyla yıkamak. İkincisi, banyo sırasında bir banyo fırçasından yardım almak. Fırça kılları suda cildi daha nazik ovmaya yardımcı olur, böylelikle ölü deri hücreleri kuru fırçaya oranla daha hızlı çözülür.
- KREM DAHA HIZLI EMİLİR: Banyo sonrası tüm vücudu kremlemek şart. Böylelikle cildin kendi yağ ve nem depolarının dolmasına yardımcı olursunuz. Birkaç dakika bekledikten sonra cildin kabul etmediği fazla ürünü temizleyin.
- DİNLENMEK ŞART: Kalın çoraplarınızı giyin. Yumuşak bornozunuz ve sıcak battaniyenizin altına girerek ürünlerin etkisini artırın. Banyo sonrasında bir bardak su ve bir fincan bitki çayı da vücudun duşta kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

BAKIMI ABARTMAYIN

Banyoda özellikle iki şeyi abartmayın:
1- HARCADIĞINIZ ZAMAN
Banyoda geçireceğiniz ideal zaman aralığı akşam 19.00-21.00 olmalı. Çünkü bu saatler, vücudun kendini rölantiye aldığı saatler. Genel kural da su ne kadar sıcaksa duşun altına geçirilen zaman o kadar az olmalı. Küvete girdiğiniz andan itibaren 10 dakika içinde rahatlama başlıyor, 30 dakika sonra ise vücut uyku moduna geçiyor.
2- ISI AYARI:
-38-40 derece arası: Kan damarları genişliyor, böylelikle kan akışı hızlanıyor ve suyun sıcaklığı vücutta daha çabuk etki ediyor.
-36-38 derece: Metabolizma ve cilt için en uygun ısı; cildin pembeleştiği ama kurumadığı dereceler olarak gösteriliyor.
-34-36 derece: Vücut ısısının biraz altındaki suyun uyandırıcı etkisi bulunuyor.

Haberin Devamı

Sonsuzluğun gücü

Sonsuz şehvet, sonsuz şeffaflık, sonsuz parlaklık, sonsuz cazibe... Versace dünyanın en çok sevilen kokusunun yoğun versiyonu Bright Crystal Absolu’yu kadınların beğenisine sunuyor. Bright Crystal, kalıcı ve başdöndürücü notalarıyla öne çıkıyor.
Donatella Versace’nin “Cazibenin, enerjinin, duyguların ve çekiciliğin kendisi” olarak tarif ettiği parfüm, markanın sihriyle yaratıldı. Kalp notasında ahududunun davetkar tonlarının yer aldığı parfüm, şakayık, manolya ve lotus çiçekleriyle vurgulanıyor. Dip notasında ise amber, akaju ağacı ve misk bulunuyor.
Şişe tasarımına gelince; transparan cam belirgin hatlarıyla çok şık bir mücevheri, kapağı ise kesimi ve parlaklığıyla bir elması andırıyor.

Haberin Devamı

Mükemmel eyeliner nasıl uygulanıyor

Modeller defilelerde çarpıcı bakışlarıyla dikkat çekiyor; eyeliner ve göz kalemleri yine altın çağını yaşıyor. Peki bu kozmetik ürünlerin doğru uygulama biçimlerini biliyor musunuz?

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen yeni sezon defilelerinde kıyafetler kadar makyajlar da dikkat çekti. Ortak nokta ise eyeliner’dı. Görünüşe göre 1960’larda Brigitte Bardot ya da sonrasında Amy Winehouse’un imzası haline gelen kuyruklu uygulamalar yine ön plana çıkacak.
Peki uygulama nasıl yapılacak... Makyaj artistlerine göre doğru eyeliner uygulaması da 5 ana prensibe dayanıyor.
1- BAZ OLUŞTURMA: Bir fırça yardımıyla transparan pudrayı göz kapaklarının üzerinde gezdirin. Bu uygulama sadece gözkapağı üzerindeki fazla yağı almakla kalmıyor aynı zamanda göz makyajınızın dayanıklılığını artırıyor.
2- DOĞRU ÜRÜNÜ BULMA: Uzmanlara göre en iyisi fırçayla sürülen tüp eyeliner. Böylelikle ürünün göze bulaşması ya da fazla kullanımı gibi bir olasılık söz konusu olmuyor. Jel formlu ürünler de yeni başlayanlar için kolay uygulama sağlıyor. Buna karşın kalem eyeliner’lar daha kolay bulaşma riski taşıyor.
3- DOĞRU ÇİZGİYİ ÖĞRENME: Önemli olan sadece bir çizgi çekmek değil, çizgiyi alt ve üst göz kapaklarında kusursuz bir şekilde çekmek ve bitişte her iki çizgiyi de birbiriyle bağlama....
4- SONRASINDA MASKARA UYGULAMA: Maskaranızı eyeliner’ı çektikten sonra uygulamak gerektiğini belirtiyor uzmanlar. Aksi halde sonrasında çizgiyi düzeltmekte zorlanabilirsiniz.
5- KURUMAYA BIRAKMA: Eyeliner sürdükten sonra gözleriniz kapalı halde kurumaya bırakmayı ihmal etmeyin. Yoksa farınızla karışma durumu söz konusu olabilir. Küçük düzeltmeler için göz makyajı temizleyicinizden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Tekin Acar Cosmetics’ten sevgililere özel

Tekin Acar Cosmetics, heyecanla beklenen Sevgililer Günü kampanyasıyla kozmetik tutkunlarını yine mutlu ediyor. 14 Şubat’a kadar Sevgililer Günü’ne özel seçili ürünlerde yüzde 30’a varan indirim fırsatları sizi bekliyor. Hem kendinize hem sevdiklerine unutulmaz bir hediye vermek istiyorsanız en yakın Tekin Acar Cosmetics mağazalarına uğrayın.

Gençliğin gücünü keşfedin

Transvital, 4’lü setiyle gençliğin gücünü korumaya yardımcı oluyor. Perfecting Anti-age Cream, cildi yenilerken yeniden yapılandırıyor. Perfecting Lift Eye Contour, göz çevresinde gözle görülür lifting etkisi sağlıyor. Anında etkili maske Perfecting Raidance Mask, cilde ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Göz çevresi yoğun bakım serumu Perfecting Anti-Age Extra Lift Eye Serum ise anti-aging formülüyle cilde gergin bir görünüm veriyor. Satış fiyatı 924 lira.

Haberin Devamı

Seksi dudaklar

Kusursuz dudakların sırrı, doğru rujdan geçiyor. Siz de Sevgililer Günü öncesinde mükemmel dokunuşa ihtiyaç duyuyorsanız, önerimiz TCA Studio Make-up Professinonal Lipstick... 2 farklı çeşitte ve tam 70 renkte ruj seçeneği arasından seçim yapmakta zorlanacaksınız. Kolay uygulaması ve dudaklarda bıraktığı elastik tabaka sayesinde Lipstick Matt küçük kusurları gizliyor. Lip Stick ise dudaklara parlak bir görünüm kazandırıyor. Fiyatı 29 lira...

Selülit karşıtı

Collistar’ın mezoterapi etkili ürünü Biorevitalizing Anticellulite Concentrate, özellikle esnekliğini yitirmiş ciltler ve su tutması nedeniyle oluşan selülitler için geliştirildi. Mezoterapi ve Biorevitalizasyon tekniklerinden esinlenilerek formüle edilen ürün, aktif içerik kokteyliyle selülitin yol açtığı kusurlara karşı savaşıyor. Fiyatı 128 lira...

Yazarın Tüm Yazıları