Tozsuz hava sahası istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tozsuz hava sahası istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 01:20

BORNOVA’nın Pınarbaşı, Doğanlar, Naldöken, Işıkkent mahalleleri ile Kavaklıdere ve Gökdere köylerinin sakinleri, yörede çimento fabrikalarıyla taş ocaklarına karşı kefenli, darağaçlı eylem düzenledi.

Haberin Devamı

Çimento fabrikaları ve onlara malzeme sağlayan taş ocaklarının yarattığı hava kirliliğine karşı oluşturulan Yeşil Pınarbaşı Platformu Üyesi yaklaşık 500 kişi, Cuma Namazı çıkışı, Çarşı Meydanı’na kurulan darağaçlarının önünde toplandı. Ellerinde çeşitli pankartlar bulunan vatandaşlar, çimento fabrikaları, taş ve mıcır ocakları aleyhine sloganlar attı. Bu arada, üzerinde, “Tozdan öldük” yazılı kefen giyen iki kişi de darağaçlarının önüne geldi.

Tozsuz hava sahası istiyoruz

‘Sağlığımız tehlikede’

Taş ocaklarının ve çimento fabrikalarının yarattığı kirliliğe karşı halkın çektiği sıkıntıların yıllardır bilinmesine rağmen yetkililerinin bir şey yapmadığını söyleyen Yeşil Pınarbaşı Platformu Üyesi Rafet Uylaş, “Önce makilik alanlar, sonra bizim buraya özgü salep, kekik, mantar ve çıntar gibi değerli bitkilerimiz yok edildi. Çıkan molozlar eski kireç ocaklarına döküldü, çevre kirliliği oluştu. Ocaklardan çıkan toz, yağmurla birlikte kanalizasyona çamur olarak geri dönüyor, bu da sistemin çökmesine neden oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Tozsuz hava sahası istiyoruz


Pınarbaşı’nda yaşamın her geçen gün ağırlaştığını dile getiren Uylaş, “Taş ocakları ve çimento fabrikalarının tozları çocuklarımızın ve yaşlılarımızın solunum yolu hastalıklarına yakalanmalarına neden oluyor. Yetişkin insanlarımız kanser riskiyle boğuşuyor.

Tozsuz hava sahası istiyoruz

Çocuklarımızın geleceğini taş ocaklarından elde edilecek servet uğruna harcamak istemiyoruz. Toz yüzünden pencereleri açamaz, evlerimizi havalandıramaz hale geldik. Sürekli yapılan patlatmalar yüzünden çocuklarımız ve kadınlarımız evlere giremez hale geldi. Taş ocakları kapatılana kadar her hafta eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Uylaş’ın konuşmasının ardından grup sloganlar atarak olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!