Bu akşam Soçi'de neler göreceğiz?

Güncelleme Tarihi:

Bu akşam Soçide neler göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 11:55

Soçi Kış Olimpiyatları açılış seremonisi bu akşam TSI 18:14’te başlayacak. Dünyaya büyük sürprizler hazırlayan Rusya, töreni devlet sırrı gibi saklamasına rağmen Hürriyet programın ana unsurlarını önceden öğrendi.

Haberin Devamı

Soçi’deki bu akşamki açılış tıpkı Rusya’daki olimpiyatların kendisi gibi en pahalı şov olmaya aday. Dört saat civarında sürecek gösteri Rusya’nın birinci televizyon kanalı müdürü Konstantin Ernst tarafından hazırladı.

Bu akşam Soçi’de neler göreceğiz:

Açılış töreni Rusya açısından buruk hatıralar bırakan batının boykot ettiği 1980 olimpiyatlarını anımsatarak kaldığımız yeden devam mesajı verecek. 80’li yıllarda kalan Mişa adındaki sevimli boz ayıya 34 yıl sonra tavşan ve leopar da katılacak. Müzikhol türünde yapılacak görkemli gösteri Sterginski manastırı rahipler korosunun Rusya milli marşını söylemesiyle başlayacak. Milli marştan sonra dev ekranlara Rusya’nın günümüzde kullandığı Kiril alfabesi harfleri teker teker sıralanarak, her harfin arkasında duran ünlü isim veya olayla bağdaştırılacak.

Bu akşam Soçide neler göreceğiz


1980 Moskova Yaz Olimpiyatlarının maskotu Mişa...

Rusya’nın tanıtımı yapıldığı bu ilk bölümün ardından Devlet başkanı Vladimir Putin ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach çıkacak gününü önem ve anlamıyla ilgili konuşmalar yapacak. Rusya liderinin konuşması ardından “Fişt” stadına başını sallayan ayı Mişa, kayak yapan tavşanla snowboard üzerinde leopar çıkacak.

Olimpiyatların üç maskotu dünyayı selamlarken, arka planda dev ekranda Rusya’nın ilk çağdan günümüze tarihini anlatan film gösterilecek. Burada ilk saman evlerden orta çağ savaşlarına. 1917 Bolşevik devriminden günümüze kadar gelen süreç özetlenecek. Stadın içinde ve çevresinde ise eş zamanlı Rusya tarihinin görkemli dönemleri canlı olarak tasvir edilecek. Çar Büyük Petro dönemini andıran kıyafetli kişiler sporcu ve seyircileri stad çevresinde selamlayacak.

Haberin Devamı



Sonra olimpiyatlara katılan ülkelerin heyetleri geçidi olacak. Geleneksel olarak Yunanistan ekibi stada birinci girerken, arkasından Rusya sporcularıyla gövde gösterisi yapacak. Geçit başlarken ayrıca Rusya’da popüler taraftar parçası “Korkaklar buz hokeyi oynamaz” parçası icra edilecek. Geçit faslının sonunda ise sahneye zamanında lezbiyen gurup olarak kendini tanıtak Eurovizyon şarkı yarışmasına katılan Tatu gurubu kızları çıkarak “Bize yetişemezler” parçasını canlı söyleyecek. Komünist Sovyet dönemini ise buharlı tren lokomotifi simgeleyecek. Sovyet döneminde ülkenin sanayi gelişiminde yaptığı hamleler anlatılacak.

Görkemli şov programının sonunda ise Soçi olimpiyatlarının Rusya sorumlusu Dmitriy Çernişenko ile Thomas Bach tekrara kürsüye çıkarak olimpiyat ateşinin yakılması emrini verecek. Gazetemiz bir tek olimpiyat ateşini kimin ateşleyeceğini öğrenemedi. Önceden bu görevin eski jimnastikçi Alina Kabayeva’ya verileceği söylenmişti. Ancak ardından çıkan bir dizi dedikodu üzerine Kabayeva’nın olmayacağı söylenmişti.

Olimpiyat ateşi alev aldığı an 2014 Soçi Kış Olimpiyatları resmen açılmış olduğu dünyaya ulan edilecek. Töreni binlerce toptan ateşlenecek havai fişek gösterisi noktalayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!