"Dörtlü finale çıkmayı amaçlıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Dörtlü finale çıkmayı amaçlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 12:19

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu ilk maçında Fransa'nın Cannes takımını 3-1 yenen VakıfBank, rövanş karşılaşmasını da kazanarak Dörtlü Final'e yükselmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Organizasyonun son şampiyonu VakıfBank'ın voleybol şube sorumlusu Ramazan Yıldırım, 6'lı play-off turundaki maçları çift devreli tek karşılaşma olarak düşündüklerini belirterek, "Cannes ile yaptığımız maçın ilk yarısını önde bitirdik. İkinci yarı Cannes'da oynanacak. Oradaki karşılaşmayı da güzel bir oyunla kazanarak Dörtlü Final'e gitmek istiyoruz" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, rövanş mücadelesinin çok zorlu geçeceğini vurgulayarak, "Dörtlü Final'e tekrar gitmek istiyoruz. Amacımız güzel oyun sonucunda peş peşe ikinci kez Dörtlü Final'e yükselmek" diye konuştu.

"Finalde hazır olacağız"

Performanslarının zaman zaman inişe geçmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Ramazan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sezon çok yorucu geçiyor. Avrupa'da, kupada ve ligde üst üste maçlar oynuyoruz. Bu nedenle zaman zaman inişler çıkışlar olabiliyor. Bizim bütün amacımız Dörtlü Final'e kalmak ve sonrasında en üst seviyede başarıya ulaşmak. Performans düşüklüğü zaman zaman olabilir ancak önemli olan finale hazır olmak. Bu doğrultuda biz de ilerlemeye çalışıyoruz. Bu mücadele sırasında ufak tefek sakatlıklar olabiliyor. Bunlar normaldir. Finalde hazır olacağız."

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA'nın başarılı şekilde yoluna devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, "Sıkıntımız yok. Bütün konsantrasyonumuz Dörtlü Final'e kalmak yönünde. İki Türk takımı da Dörtlü Final'e yükseldiğinde zaten biri finalde mücadele etme hakkını garantilemiş olacak" diye konuştu.

"Rekor, baskı oluşturuyordu"

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde Fenerbahçe'ye yenilen VakıfBank'ın voleybol şube sorumlusu Yıldırım, bu sonucun takım üzerindeki baskıyı azalttığını ifade etti.

Teknik heyet ve idari kadro olarak oyuncuları bu baskıdan uzak tutmaya çalıştıklarını vurgulayan Ramazan Yıldırım, "Oyuncuları bu yönde motive etmeye çalışıyorduk. Bizim için rekordan çok kupa önemliydi. Bütün oyuncularda olmasa da bazılarında baskı oluyordu. Nasıl olsa bir yerde kaybedecektik. Belki bu sonuç daha iyi oldu. Kaybettiğimiz maçın telafisi var. Önümüzdeki daha çok maç var. Zaten play-off maçları olacak. Önemli olan final karşılaşmalarında mağlup olmamak" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Cannes maçında sakatlanan Gizem Karadayı'nın bir süre sahalardan uzak kalacağını kaydeden sarı-siyahlıların voleybol şube sorumlusu Yıldırım, "Kendi bünyesine göre bir ay veya 45 gün oynamayacak" diye görüş belirtti.

BAKMADAN GEÇME!