Kitaro İstanbul'a geliyor

Ocak ayına girdik, yeni yıl başladı derken, ilk ayını yedik bitirdik bile. Kış kendi halinde bahar moduyla devam ederken, güzel konser haberleri gelmeye başladı. Ben de yazıya bu nefis konser haberleriyle başlamak istedim.

Haberin Devamı

Kitaro İstanbula geliyor

Yazının başlığına isim veren Kitaro Mart ayında İstanbul’a geliyor. Japon müzik adamının müziğe başlama hikâyesi ve ısrarı tıpkı romanlardaki gibi. Küçük yaşlarından yetişkinliğine uzanan dönemde müzik merakını hiç kaybetmeyen Kitaro, bu alanda kariyer yapma isteği karşısında ailesinin oğullarını yerel bir işte çalıştırma isteğiyle hüsrana uğramış. Bu baskıya boyun eğmeyen Kitaro ailesinin yanından ayrılarak aşçılık ve sosyal hizmetler gibi işlerle hayatını kazanmaya başlamış. İşten kalan boş vakitlerinde müzik besteleyen Kitaro, müzik hayatının da tohumlarını bu dönemde atmış.

Haberin Devamı

Kitaro İstanbula geliyor

1970’lerdeki azim dolu hikâyesiyle yola çıkarak, günümüzde etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müziğiyle dünyanın dört bir yanında dinleyenleri olan Kitaro 4 Mart akşamı Haliç Kongre Merkezi sahnesine konuk olacak. 30 yılı aşkın sanat kariyeri olan Kitaro’ya 36 kişilik dev bir orkestra da eşlik edecek.

REPTILE YOUTH BU AKŞAM ROXY’DE!

4.’sü düzenlenen ‘Avea Escape To Music’ kapsamında Türkiye’ye gelen Danimarkalı ikili yeni albümleri Rivers That Run For A Sea That Is Gone’ yayınlanmadan hemen önce Roxy sahnesinde olacaklar.

Kitaro İstanbula geliyor

Türkiye’de ilk defa konser verecek ikili, Cuma akşamı için harika bir plan olabilir, indie müzik severlerin dikkatine.

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HAZIR MISINIZ?

Ticari hayatın dört gözle beklediği, kırmızı renge boyalı Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Bu sene hem de Cuma gününe denk gelmişken, tüm mekânlar geri sayıma başlamış durumda. Her sene yaşanan bu şatafatlı kutlamaları bir yana bırakacak olursak, bu sene 14 Şubat’ın benim için ayrıca güzel bir sebebi var.

Haberin Devamı

Kitaro İstanbula geliyor

Jens Lekman 14-15 Şubat tarihlerinde Salon İKSV sahnesinde olacak. 14 Şubat’ta ne yapacağım diye kara kara düşünenler varsa, sevginizi paylaşacak harika bir konser programı olabilir. Konser öncesi mutlaka bolca ‘Become Someone Else’s’ dinleyip, konsere hazır gelmekte fayda görüyorum.

MOGWAI- RAVE TAPES

Kitaro İstanbula geliyor

İskoçyalı grubun sekizinci stüdyo albümleri ‘Rave Tapes’ geçtiğimiz hafta yayınlandı. Albümün çıkışından hemen sonra sadece 324 adet üretilen ‘RockAct81w’ adlı Glenallachie damıtım evinin imal ettiği Mogwai’ye özel viskiler de 28 Ocak tarihli Glasgow konseri öncesi satışa çıkmış. Benim gibi detay severler için harika bir ürün olan bu viskiden şu an alamadığım için içten içe üzüldüğümü itiraf etmeliyim.

Haberin Devamı

En son 2011 senesinde çıkarttıkları ‘Hardcore Will Never Die, But You Will’ sonrası bu yeni albüm grubun hayranları arasında büyük sevinçle karşılanmış olsa da, eskiyi aratacak nitelikte olduğu eleştiriler arasında yer alıyor. Her ne kadar sanatçıların bir önceki işlerini yeni işleriyle karşılaştırmaktan çok hoşlanmasam da, grubun yeni albümü ‘Rave Tapes’ bana her dinlediğimde, bilmediğim ama hayal ettiğim kar manzaralı film karelerini anımsattı. Bu hislerin belki de yaşadığımız yalancı baharlarla da alakası olabilir, Mogwai bu döneme fon olan müzikleriyle kış aylarımı renklendiriyor da diyebilirim.

Kitaro İstanbula geliyor

Grup 7. albümlerinin turnesinden sonra Fransız Televizyon şovu ‘Les Revenants’ için kaydettikleri albümle kendilerini biraz oyaladıklarını belirtmiş. Bu albümün kayıtları biterken kendi albümleri ‘Rave Tapes’i de bir yandan kaydetmeye başladıklarını söyleyen Stuart Braithwaite ‘durmadan çalışma hallerini okyanusta yüzen köpek balıklarına’ benzetmiş. Stuart şarkı sözleri olmadan yaptıkları müziğin hala bazılarına göre anlaşılması zor olduğunu anladıklarını söylemiş. ‘İnsanlar konserlerde şarkıya eşlik edemeyince, konsantre olmakta zorlanıyorlar, ama bizim de müziğimiz farklı bir yapıda’ demiş.

Haberin Devamı

Mogwai’nin sekizinci albümü ‘Rave Tapes’i son 2 haftadır günün farklı zaman dilimlerinden dinledim. Her dinlediğimde farklı bir anlamlar yüklediğim, beni hayallere daldıran bir albüm olduğuna karar verdim. Belki Stuart Braithwaite’nin belirttiği gibi şarkıların sözlerinin olmaması durumu o kadar da negatif bir etki değil, bu sayede dinleyici kendi hayal dünyasında şarkılara klipler çekiyor, görseller ekliyor. Grubun 8. albümü, önceki albümlerine nazaran enstrümantal yapıdan uzaklaşarak daha elektronik alt yapılı bir formata geçtiğinin kanıtı olarak görülüyor. 2011 senesi Rock’n Coke’daki performansları hala dillere destan olan grubu umarım bu yaz yine memlekette bir konserde, festivalde izleyebiliriz.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Heard About You Last Night

Deesh

Hexon Bogon

Lord is Out Of Control (Albümün ilk video klibi)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Master Card

Remurdered (Albümün incisidir, albümü her dinlediğimde ‘Remurdered’ı birçok kere tekrara alıyorum)

KARIŞIK KASET

Önceki ay ‘Mutlu Ocak’ adıyla hazırladığım ve ay boyunca ara ara beğendiğim yeni şarkıları eklediğim listenin bir benzerini de Şubat ayının ilk yazısında sizlerle paylaşıyorum. Ay boyunca bu listeyi beğendiğim şarkılarla güncelleyeceğim.

Liste ‘Karışık Kaset by Şubat 2014’ adıyla Spotify’da da hazırlandı.

Keyifli dinlemeler…

1)Chopstick & Johnjon – Listen

2)Chlöe Howl – Rumour

3)Beck – Blue Moon

4)Damon Albarn – Everyday Robots

5)Foster The People – Coming Of Age

6)The New Mendicants- Out Of The Lime

7)The Hidden Cameras – Doom

8)Mogwai – Remurdered

9)Ida Redig – I’m In Trouble

10)Warpaint – Love Is To Die

11)Sophie Ellis Bextor – Young Blood

12)Cats On Trees – Sirens Call

13)Surfer Blood – Say Yes To Me

14)Tennis – Dimming Light

15)Lana Del Rey – Once Upon A Dream

16)Indila – Derniere Danse

Yazarın Tüm Yazıları