Babacan’dan yeni banka müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Babacan’dan yeni banka müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 01:13

İNŞAAT Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) dün yapılan yemekli toplantısının konuğu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu.

Haberin Devamı

Sabah ve ATV satışıyla ilgili iddialarda adı geçen İNTES Başkanı Celal Koloğlu’nun katılmadığı yemek son dakika kararı ile basına da kapalı olarak yapıldı. Edinilen bilgilere göre Başbakan Yardımcısı Babacan, toplantıda müteahhitlere son ekonomik durumla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Şu anda bütçenin iyi, bankaların güçlü ve vatandaşların dolar borcu olmadığını belirten Babacan, “Özel sektör önceki krizlerden dolayı güçlü ve deneyimli. Bankaları da her ay stres testine tabii tutuyoruz. Onları olmayacak senaryolar konusunda uyarıyoruz. Bu açıdan endişemiz yok” dedi. Son yıllarda doğrudan yabancı sermaye girişleri konusuna da değinen Babacan, dünyanın en büyük uluslararası bankalarından birinin Türkiye’ye gireceğini belirtti.

Babacan, “Dünyanın en büyük uluslararası bankalarından biri lisans almak üzere. 300 milyon dolarlık sermayeyle kuruluyor. Adını yakında hepiniz duyarsınız” ifadelerini kullandı. Hidroelektrik santrallere ciro üzerinden yüzde 1.5 kesinti getirilmesiyle ilgili olarak ise Babacan, “Bu bir yasa teklifinin içinde yer almış ve kabul edilmiş. Ben de sonradan gördüm. Yanlış olduğunu kabul ediyorum. Böyle düzenlemelerle yatırımcı çekilmez” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!