Es-Es'in kalesine duvar ördüler

Güncelleme Tarihi:

Es-Esin kalesine duvar ördüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 16:27

Spor Toto Süper Lig'in en az gol yiyen üçüncü takımı olan Eskişehirspor'un kaleci antrenörü Öztürk Tanrıbilir, az gol yemelerinin en büyük sebebinin takım savunmasını çok iyi yapmaları olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Tanrıbilir, kulübün aylık yayın organı Eskişehirspor Dergisi'ne yaptığı açıklamada, sezon başındaki hazırlık döneminde takımın kalecileri Ruud Boffin, Kayacan Erdoğan, Sinan Ören ve Gökhan Siverek'i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, kalecilerin aralarında oluşturdukları iletişime dahil olmasıyla verimli antrenmanlar yaptıklarını kaydetti. Rakip takımların maçları yardımcı hocalar tarafından haftalar öncesinden canlı olarak izlenerek teknik heyete yazılı rapor şeklinden sunulduğunu değinen Tanrıbilir, şunları ifade etti:

"Biz kalecilere de bütün hücum özellikleri yine görüntülü olarak hazırlanıyor. Biz de bunları izliyoruz. Haftanın son iki günü buna yönelik özel çalışmalar yapıyoruz. Penaltı atanın penaltıyı hangi ayağıyla kullandığı, toptan uzaklaştığı mesafe, duruş açısı, ve daha önce kullandığı penaltılardaki görüntülerini izliyoruz. Penaltı anında kaleci bunları kendine avantaj oluşturarak lehine kullanabiliyorsa şansı artıyor. Kaleciler için önemli olan hangi teknikle topu oyuna sokacağı ve o yeterliliğe sahip olup olmadıklarıdır. Bu özelliğin gelişmesi için kalecilerimle özel olarak çalışıyoruz. Kalecilerim antrenmanlarda çok iyi çalışma bilincini benimsedi. Bireysel eksiklikleri yönünden özel antrenmanlar yapıyoruz. Az gol yememizin en büyük sebebi takım savunmasını çok iyi yapmamızdır. Kaleci oyunu en iyi gören oyuncudur. Kalecinin zamanından yaptığı olumlu uyarı defansı rahatlatırken, kalecinin de sürekli oyunda kalmasını sağlıyor. Böylece kaleci ve defans hataları en aza iniyor."

Tanrıbilir, 9 yıldır çalıştığı Ertuğrul Sağlam ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyete dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!