Gris, Pissaro ve Van Gogh tabloları rekor fiyatlardan alıcı buldu

Güncelleme Tarihi:

Gris, Pissaro ve Van Gogh tabloları rekor fiyatlardan alıcı buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 16:30

İngiltere'nin başkenti Londra'daki müzayede evleri bu hafta içinde rekor fiyatlardan satışlar yaptı.

Haberin Devamı

"Damalı Masa Örtüsü", "Man is at Sea" ve "Montmartre Bulvarı'nda Bahar Sabahı" isimli üç değerli tabloya 116 milyon dolardan (yaklaşık 260 milyon lira) fazla ödeme yapıldı.

DAMALI MASA ÖRTÜSÜ'NE 56,7 MİLYON DOLAR

Londra'daki Christie's müzayede evinde Kübizm ekolünün en önemli ressamları arasında gösterilen Juan Gris'in 1915'te yaptığı "Nature Morte a La Nappe a Carreaux" (Damalı Masa Örtüsü) adlı yağlı boya tablosu 56,7 milyon dolara satıldı. Müzayede öncesi biçilen değerin iki katına satılan tablo, Gris'in şimdiye kadar en yüksek fiyattan alıcı bulan eseri oldu.

Rakip Sotheby's müzayede evinde düzenlenen diğer bir açık artırmadaysa, Fransız empresyonist ressam Camille Pissaro'nun Paris caddelerini resmettiği tablosu 32,1 milyon dolara satıldı. Pissaro'nun 1887'de yaptığı "Montmartre Bulvarı'nda Bahar Sabahı" adlı tablosunun müzayede öncesi biçilen değerinin iki katına satıldığı açıklandı. Tablo, Pissaro'nun da şimdiye kadar en yüksek fiyattan alıcı bulan eseri oldu.

Gris, Pissaro ve Van Gogh tabloları rekor fiyatlardan alıcı buldu


Empresyonizmin yanı sıra neo-empresyonizm ekolünün ressamları arasında yer alan 1830 doğumlu Pissaro, empresyonizm ve post-empresyonizm ekollerine yaptığı önemli katkılarla tanınıyor. Yaşadığı süre boyunca çok az eserini satabilen Pissaro'nun yağlı boya tabloları şimdilerde milyonlarca dolardan alıcı buluyor.

Hollandalı post-empresyonist ressam Vincent Van Gogh'un 27,5 milyon dolara satılan "Man is at Sea" adlı eseri de Sotheby's'de yine bu hafta içinde yapılan diğer önemli satış oldu.

Gris, Pissaro ve Van Gogh tabloları rekor fiyatlardan alıcı buldu


Gözlemciler, Rusya, Çin ve Ortadoğu ülkelerinden yeni alıcıların ortaya çıkarak sanat eserlerinin fiyatlarını yükseltmesiyle birlikte dünyada 2008'de yaşanan küresel krizi atlatan yüksek sanat piyasasının sıçrama yaptığına dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!