Kars'lı kayakçılar yarışlara iddialı hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Karslı kayakçılar yarışlara iddialı hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 13:45

Kars'lı kayakçılar, Türkiye Kayak Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programı kapsamında yapılacak puanlı etap yarışlarına iddialı hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesislerinde kampa giren Kars bölgesinden 100 sporcu, milli takım antrenörü İbrahim Demirci gözetiminde gün de 5 saat antrenman yapıyor.

Şubat ve Mart aylarında yapılacak yarışlara hazırlanan sporcular, puanlı etap yarışlarında derece elde etmeyi hedefliyor.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, yaptığı açıklamada, sporcuların en iyi şekilde hazırlanmaları için ekipman ve personel olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Kayak merkezindeki alanda alp disiplini, snowboard ve kayaklı koşu için gerekli olan antrenman parkurlarının çok iyi şekilde hazırlandığını vurgulayan Koçak, "Pistlerimiz çok güzel. Teknik ekip eşliğinde kar makinesiyle pistler hazırlanıyor. Akşamları pistler hazırlıyoruz sonra gündüz sporcular gelip antrenmanlarına devam ediyor. Hatta etap yarışmalarına birkaç gün kala antrenman sayımızı gece ve gündüz yapacağız. Kayak merkezinin ışıklandırması var" diye konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Milli Takım Antrenörü İbrahim Demirci, puanlı etap yarışlarına Kars bölgesi olarak yoğun bir çalışma tempoda hazırlandıklarını söyledi. Günde iki kez sporcularıyla antrenman yaptıklarını ifade eden Demirci, performans ve kondisyonun daha üst seviyelere çıkması için çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Şubat ayı içerisinde etap yarışları, Mart ayında Türkiye Şampiyonası yarışları yapılacak. Kars'taki sporcularımızı bu yarışlara hazırlıyoruz. 100 sporcu yarışlara hazırlanıyor. Tabii bunun çeşitli kategorileri var. Çocuk, genç, büyükler ve aynı zamanda snowboardçularımız da kayak merkezinde çalışıyor. Elimizde bulunan imkanlar doğrultusunda en iyi şekilde hazırlanmanın çabası içerisindeyiz"

Snowboard çocuk kategorisinde yarışlara hazırlanan Uğur Koçak ise çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, hedefinin önce Türkiye Şampiyonluğu ve ardından uluslararası yarışlarda derece elde etmek olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!