Salon baştan aşağı yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Salon baştan aşağı yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 10:42

Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan ve bir süre önce İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol ile Türkiye Cimnastik Federasyonu'na devredilen Kubbe Salon baştan aşağıya yenileniyor.

Haberin Devamı

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, salonun içine sporcuların antrenman yaparken sakatlanmaması için iki yeni havuz yapıldığı ayrıca salon içinde yer alacak olan tüm cimnastik malzemelerinin ise yenileceği kaydedildi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Derviş Çatalbaş, Kubbe Salon'un Türk sporunda apayrı bir yeri bulunduğuna dikkati çekerek, "Biz federasyon olarak bu emektar yapıyı daha modern bir hale getirmek için işe sıfırdan başladık. Salon içine özellikle atlama ve trombolin çalışmaları için sporcuların sakatlanmaması adına iki yumuşak havuz yaptık" ifadelerini kullandı.

Salonun yenilenmesiyle birlikte Türkiye şampiyonalarının yapılabileceği bir hale getirileceğini belirten Çatalbaş, şunları kaydetti:

"Salon tamamen olimpik ölçülere göre yeniden dizayn ediliyor. Salon içinde daha önceden yer alan malzemelerin hepsi değiştirilerek sıfırdan monte edilecek. Ayrıca salonun dışı da yeniden programlanarak daha modern ve yaşanılır bir mekan haline getirilecek. Soyunma odaları, duşlar ve kafeterya sporcu ve ebeveynlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde yeniden dekor ediliyor."

Çatalbaş, salonun nisan ayına yetiştirileceğini de sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!