'Süleyman Aslan'ın avukat ücretini neden Halkbank ödüyor'

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Aslanın avukat ücretini neden Halkbank ödüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 10:20

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatlık ücreti konusu TBMM'ye taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Aslan'ın davasının 'bireysel suç" olduğunu vurgulayarak, avukatlık ücretinin Halkbank tarafından üstlenilmesi gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlanması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi veren Şeker, önergeye dayanak olarak da Aslan'ın avukatının şu ifadesini gösterdi;
“Müvekkilim, Halk Bankası İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Süleyman Aslan’ın tüm malvarlığına tedbir konulmuş durumda. Zaten bu nedenle avukatlık ücretini ödeyebilecek durumda değil. Ancak banka Yönetim Kurulu’nun bir karar aldığını ve bu ödemeyi üslendiğini biliyorum. Yani benim ücretim Halkbank tarafından ödeniyor. Dava Halkbank’la ilgili olmadığı için banka avukatlarıyla ilgili bir konu değil. Şu anda bankayı ilgilendiren bir konu yok. Konu Süleyman Aslan Bey’in kendisiyle ilgili… Aslan çıktıktan sonra bankayla aralarında mahsuplaşacaklar.”

Şeker, önergede şu sorulara yer verdi;

Haberin Devamı

1. Süleyman Aslan’ın söz konusu bireysel davasının avukatlık ücretini ödemek üzere Halkbank Yönetim Kurulu tarafından alınan bir karar var mıdır? Var ise bu kararın tarihi ve yasal dayanağı nedir?
2. 17 Aralık 2013’den bu yana Süleyman Aslan’ın avukatlık ücreti olarak hangi tarihte, ne kadar ödeme yapılmıştır?
3. Banka ile ilgisi olmayan bir davada Süleyman Aslan’ın avukatına yapılan ödemeler Banka’nın mali tablolarında yer alacak mıdır?
4. Yukarıdaki açıklamada avukatlık ücretinin Genel Müdür’ün tutukluluğunun bitmesinden sonra mahsuplaşılmak üzere ödendiği yer almaktadır. Yönetim Kurulu ödeme kararını alırken tutukluluk süresinin ne zaman sona ereceğini ve ne şekilde mahsuplaşılacağını öngörmüştür?
5. Halkbank bugüne kadar kaç bireysel davanın finansörü olmuştur? Bunlar nelerdir?

BAKMADAN GEÇME!