Sabah eski sabah mı

Güncelleme Tarihi:

Sabah eski sabah mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 01:33

"630 milyon dolar senin başbakanlığın başkanlığında Binali Yıldırım’ın koordinatörlüğünde para toplanıyor, Sabah-ATV için. Bu gazeteler niye sabah akşam komplo iddialarını yayınlıyorlar? Bunlar gazete mi? Sabah eski Sabah mı? ATV eski ATV mi? Takvim eski Takvim mi? Başçalanın hizmetindeler. Sabah akşam CHP’ye hep beraber küfredelim. Ar damarınız çatlamadıysa gazeteleri kapatın."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında, üzerinde “Sabah-ATV Yolsuzluğu Fezlekesi” yazılı ciltte yer alan tapelerden bölümler okudu, “Bakın fezleke bu. Önümüzdeki grup toplantısında bu konuşmaların ses kayıtlarını size dinleteceğim” dedi. Konuşmasının ardından bir basın mensubunun “Binali Yıldırım’ın mı fezleke?” sorusuna Kılıçdaroğlu “Başka kimin olabilir” diye yanıt verdi.

TRT KESTİ

Fezlekeyi okumaya başlamasıyla birlikte TRT’nin yayını kestiği bilgisi ulaştırılan Kılıçdaroğlu, “Not geldi, yolsuzluklara değinince TRT kesmiş. TRT zaten bunları yayınlayamaz ki, ne fark eder. Bunları biliyoruz. Milletin parasıyla yayın yapıyor onu da biliyoruz. Orada da hortum mekanizmaları var” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

MİLLET AFFETMEZ

Haberin Devamı

“Adalet Bakanlığı’nda bekleyen fezlekelerin üzerinde çalışıldığını, bazı bölümlerinin bürokrasiye dağıtıldığını, AKP’ye yakın avukatlara verildiğini, onlarla ilgili ek savunmaların alındığını; fezlekelerin içinde ne var her bir satırını biliyoruz. Oynarsanız, ne olacağını göreceksiniz. İstiyorlar ki AKP, o fezlekeleri çöp sepetine atalım. Bir yolunu yordamını bulacaklar. Biz, ‘O fezlekeler artık milletin vicdanındadır’ diyoruz. Millet bunu affetmez. Hırsızlığı affetmez. Her şeyi affeder ama kul hakkı yiyeni bu millet affetmez.

İSİMLERLE ANLATTI

Bazı devletten iş alan müteahhitlerin isimlerini vereceğim, kimse kusura bakmasın. Mehmet Cengiz, ‘100 milyon dolar veririm’ diyor, Celal Kol-oğlu, ‘100 milyon dolar veririm’ diyor. Nihat Özdemir 100 milyon dolar, İbrahim Çeçen 100 milyon dolar. ‘Ama 3’üncü havaalanı ihalesine dahil ederseniz 150 milyon dolara çıkarırım’ diyor. 8 işadamından toplanan para 630 milyon dolar. Niye ‘Milyonali (Binali Yıldırım)’ diyoruz? İşte bunun için. Salmayı salıyor. Kimin talimatıyla? Beyefendi’nin talimatıyla. Kod adı orada başçalan değil, beyefendi olarak geçiyor. Tabii savcı, başçalan yazamıyor. ‘Beyefendi ile görüşecek’ diyor Milyonali için; nasıl bir plan yapılacak bana söyleyecek; kim Celal Koloğlu, kim bu İNTES’in Yönetim Kurulu Başkanı. Düzgün çalışan müteahhit kardeşlerime sesleniyorum: Celal Koloğlu İNTES’te yönetim kurulu başkanlığı yapamaz. Başbakan ve Binali’nin korumalığında onun sözcülüğünü yapan birisi İNTES’in başında olamaz.

VER, İHALE AL

Haberin Devamı

Binali bunları topluyor Ahlatlıbel’de PTT’nin sosyal tesislerinde. 8 işadamına ‘2 ay içinde 630 milyon dolar para vereceksiniz’ diyor. Bunlardan birisi 30 milyon dolar ödüyor ve telefonda konuşurken ‘Adnan akşam simsiyah olmuştu’ diyor. Birisi atlatmış ama çarşambaya, perşembe, cumaya veririm. 20 milyon dolar veren de ‘Çok para nasıl vereceğim, dün gece uyuyamadım 2 hap aldım’ diyor. Cengiz İnşaat’ın patronu Mehmet Cengiz, ‘Ama hakikaten iyi bir şey oldu. Binali kalırsa yaşadık’ diyor. Çünkü ihaleleri alacaklar. Sen neymişsin be Milyonali? Şimdi kalkmış bu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Milyonali. Sen İzmir’in sokaklarında hangi yüzle gezeceksin? Milyonali kalacak, başçalan talimat verecek, ihaleler dağıtılacak, düzene bak.

Haberin Devamı

Birisi ‘Sen verdin ama ihale aldın. Ben ihale de almadım. Niye ben veriyorum?’ diyor. Cümle aynen şöyle: ‘Biz alıştık, 1 hafta sonra gayet normal karşılarsın sen de’ diyor. Birisi de ‘Biz de o kadar keriz değiliz, verilmesi gerekiyor ki veriyoruz, o parayı da yol da bulmuyoruz ya’ diyor. Bunlardan birisi de yine büyük bir inşaat firmasının sahibi, söylediği şu: ‘Ben eve geldim, hanımın falan kimsenin yüzüne bakamadım.’ Başçalan ‘Bize komplo kurdular’ diyor. Ne komplosu kardeşim ya, malı götürüyorsun, hâlâ mağduru oynuyor, ne mağduru kardeşim.

630 milyon dolar senin başbakanlığın başkanlığında Binali Yıldırım’ın koordinatörlüğünde para toplanıyor, Sabah-ATV için. Bu gazeteler niye sabah akşam komplo iddialarını yayınlıyorlar? Bunlar gazete mi? Sabah eski Sabah mı? ATV eski ATV mi? Takvim eski Takvim mi? Başçalanın hizmetindeler. Sabah akşam CHP’ye hep beraber küfredelim. Ar damarınız çatlamadıysa gazeteleri kapatın. Bunlar 630 milyon dolar verdiler. Devlet ne kadar ihale verdi acaba? Onu da çıkardık. Bu firmalara 87 milyar 832 milyon liralık ihale verilmiş. Eski parayla 87 katrilyonluk ihale verilmiş. 100 milyon dolar ne olacak?

ROMANI YAZILACAK

Haberin Devamı

Dünyada böyle bir yolsuzluk görmedim. Eminim önümüzdeki yıllarda bu yolsuzluğun filmi de yapılacak romanı da yazılacak. Peygamberimiz, ‘Utanmadıktan sonra istediğini yap’ diyor. 2 bakan birden bire piyasaya çıktılar. Biri gitmiş Mardin’e. ‘Verilmeyecek hesabım yok’ diyor. Bunu söyleyeceğine git Adalet Bakanı’na, ‘Fezlekeleri bir an önce getirin. Ben aklanmak istiyorum’ de. ”

Binali değil MİLYONALİ

21 Temmuz 2013 tarihinde Başbakan, Cemal Kalyoncu ve Faruk adlı bir kişiyi evine davet ediyor. Görüşmenin konusu Sabah-ATV satışı. Ancak grubun sahibi olan Çalık Grubu’ndan kimse görüşmede bulunmuyor. ‘Çalık zor durumda bir şey yapmamız lazım’ Oturuyorlar; ‘Nasıl biz bu işi çözeriz? Buraya parayı nasıl aktarırız?’ Ve karar veriyorlar: ‘Bir grup müteahhite salma salacağız. Onlardan para alacağız. Parayı aktaracağız. Yeni bir şirket kuracağız. Gazeteyi, televizyonu da o yeni şirketin içine koyacağız. Böylece bu işi çözeceğiz’ diyorlar. İyi de bu para havuzunu kim idare edecek? O da bulunuyor, Binali Yıldırım. Rakamlar büyük, Binali dersek yanlış olur. ‘Milyonali’ dememiz lazım. Milyonali devreye giriyor. Herkesten öyle 10 bin, 20 bin değil, milyonlar istiyor.

Haberin Devamı

Karadeniz’in YÜZ KARASI

(Erdoğan Bayraktar’a) Ciddi bir U dönüşü yaptı. Herhalde belinde bir hasar olmamıştır. Karadenizliler yiğit adamlardır. Bir şeyi söyledi mi, arkasında durur. Bu, Karadenizlilerin yüz karasıdır. Karadenizlileri tenzih ederim. Çark etmiş ve ‘Benim en büyük efendim Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyor. Başçalan çağırmıştır, ‘Daha düne kadar malı beraber götürüyorduk. Bak savcıyı, hâkimi, emniyet müdürünü aldım. Kafamı kızdırma. Seni hapse de attırabilirim, beraat de ettirebilirim’ demiştir. Kişiliği oturmayan insanların böyle bir yapıları vardır. Verdikleri sözün arkasında durmazlar.” Kılıçdaroğlu, Twitter’a yazdığı mesajda da “Bayraktar, Başbakan’dan özür dilemiş. Ya reddedemeyeceği bir teklifte bulunmuşlardır ya da reddedemeyeceği bir tehditte!” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!