Soçi Kış Olimpiyatları'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Soçi Kış Olimpiyatlarına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 09:14

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek 22. Kış Olimpiyatları'na katılacak sporculara "hazırız" mesajı verdi.

Haberin Devamı

IOC'nin 126. oturumu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IOC Başkanı Thomas Bach, Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Alexander Zhukov ile Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak'ın katılımıyla Soçi'deki Zinmy Tiyatrosu'nda başladı. Törende söz alan IOC Başkanı Thomas Bach, kış olimpiyatlarının başlamasına çok az zaman kaldığını hatırlatarak, "Buradan sporculara sesleniyorum. Soçi'deki 2014 Kış Olimpiyatları'na hazırız" ifadesini kullandı.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya'nın kış olimpiyatları merkezi kimliğinden uzaklaştığını hatırlatan Bach, son 7 yıl içinde yapılan atılımlarla ülkede bu durumun değiştiğini ve Soçi'deki olimpiyatların da bunun göstergesi olduğunu söyledi. Oturumda, Soçi'de 7 Şubat'ta başlayacak olimpiyat hazırlıklarının son hali ve gelecekte düzenlenecek oyunlara ilişkin müzakereler masaya yatırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!