Seçim yarışı canlı yayında başladı

Güncelleme Tarihi:

Seçim yarışı canlı yayında başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 01:08

Türkiye, önceki gece alışık olunmayan türden bir siyasi tartışmaya tanıklık etti. Aynı saatlerde farklı TV programına konuk olan Mansur Yavaş ile Melih Gökçek arasında ‘yıkım’ tartışması yaşandı. CNN Türk’ün konuğu Yavaş, başkan olması halinde Ankapark ve kent girişindeki kapıları referandum yaparak halka soracağını söyledi: Vatandaş istemezse yıkarım. Gökçek ise Yavaş’a aynı saatlerde Beyaz TV’den yanıt verdi: Biz bunları yıktırmayız, bu millet yıktırmaz.

Haberin Devamı

Ankara’nın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki gece aynı saatlerde katıldıkları farklı televizyon kanallarında Başkent’le ilgili projelerini anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Beyaz TV’de Dinamit, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş CNN Türk’te Tarafsız Bölge ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya da KONTV’de Başkent Gündemi programına katıldı. Gecenin en önemli ayrıntısı ise Yavaş ve Gökçek’in aynı programda olmamasına rağmen Ankapark ve Başkent giriş kapılarıyla ilgili ‘yıkım’ tartışması oldu. Mansur Yavaş, 30 Mart günü başkan olması durumunda; Ankapark ve Başkent’e yapılan giriş kapılarını referandum yaparak halka soracağını, Başkentlilerin ‘istemiyoruz’ demesi halinde ise yıktırabileceğini söyledi. Bu sırada başka bir kanalın konuğu olan Melih Gökçek ise Yavaş’ın bu sözlerine, “Bunların zihniyeti yapılana karşı çıkmak. Bunlar yapmayı bilmezler. Çünkü projeleri yoktur onların tek vasıfları yıkmak, gidip mahkemeye durdurmaktır” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM

CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, CHP’ye geçiş sürecini ve yıllar önce yapmış olduğu konuşmaların yer aldığı görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu. Görüştüğü herkesin aday olması yönünde kendisine destek olduğunu aktaran Yavaş, “CHP yöneticileri yaptığı anketlerde partiler üstü çıktığımı ve birleştirici olduğumu söyledi. Ben siyasetten geliyorum, on binlerce konuşma yaptım. 20 yıl önceki bir konuşma getirilip bugüne adapte edilmeye çalışılıyor” dedi. Melih Gökçek ile polemiğe girmeyeceğinin altını çizen Yavaş, “Gözüm görmeyecek, kulağım duymayacak. Onunla tartışmaya girmem. Çünkü yapı olarak tartışılacak birisi değil. Karşı karşıya gelindiğinde sadece kavga edilir. Ben projelerimi anlatacağım” ifadelerini kullandı.
Tartışmalı ODTÜ Yolu ile ilgili yöneltilen bir soruya Yavaş, “ODTÜ Yolunu da öğrencilere sormadan yapmazdım” yanıtını verdi. Yavaş, 30 Mart günü başkan olması halinde kentte tartışmalara neden olan projeleri halka soracağını söyledi. Akıllı Ankara projesi vatandaşları yönetim sürecine dahil edeceklerini anlatan Yavaş, “Yapacağım her işi halka soracağım. Bugünkü teknolojide bu mümkün. Ankapark ve kentteki giriş kapılarını da halka soracağım, Ankaralı ne diyorsa onu yapacağız. Vatandaş istemezse yıkarım” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP ZİHNİYETİNİ KAPMIŞ

Beyaz TV’de Dinamit programının konuğu olan Melih Gökçek’in dikkat çeken açıklamaları ise şöyle:
“Mansur Yavaş tam CHP zihniyetini kapmış. Bunların zihniyeti yapılana karşı çıkmak. Bunlar yapmayı bilmezler. Çünkü projeleri yoktur onların tek vasıfları yıkmak, gidip mahkemeye durdurmaktır. Bu millet, Ankapark’ı, giriş kapılarını yıktırmaz. CHP zihniyetine uymuş şimdi Ankapark’a yapılan şeyi ortadan kaldıracakmış o kadar yapılacak olan masrafı ne yapacak, nasıl yapacak? Sen niye kapılara düşmansın arkadaş. Osmanlı’ya Selçuklu’ya sen niye bu kadar düşmansın.”

GÖKÇEK’E DE YAVAŞ’A DA OY YOK

Kontv’de Başkent Gündemi’nde gelen soruları da yanıtlayan Karakaya şunları söyledi:
“MHP’liler kendi adaylarının başkan olacağına inanıyor dolasıyıyla Yavaş MHP’den bir oy bile alamaz. Ben üç hilalin temsilcisiyim, Mansur Yavaş ise altı okun temsilcisi. Gökçek, solu güçlü göstererek, üç dönemde MHP’den oy çekmeyi kendine başardı. Ama bizim yürüttüğümüz kampanya ile MHP’nin ve MHP’linin kararlılığı, şahsıma ciddi bir teveccüh olduğunu gösteriyor. Ankara’da sağ sol ayrımı yapılarak yerel seçimler götürülüyor. Bu kutuplaşmada solun çıkma ihtimali yok, Mansur Yavaş’ın soldan aday olması bunu değiştirmeyecek. Solun belediye başkanlığını alma noktasında bir şansı yok, ben başkan olamazsam Melih Gökçek başkan olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!