Uçanı da kaçanı da 12’den vuran ekip

Güncelleme Tarihi:

Uçanı da kaçanı da 12’den vuran ekip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 01:08

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Spor Gücü Atıcılık Takımı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Havalı-ateşli tüfek ve tabanca branşlarında faaliyet gösteren TSK Spor Gücü Atıcılık Takımı, büyükler kategorisinde 15’i kadın olmak üzere tamamı asker yaklaşık 40 atıcıdan oluşuyor. Askerler, ulusal ya da uluslararası yarışmalardan 2-3 ay önce Ankara’daki Kara Harp Okulu ve Jandarma Okullar Komutanlığı’ndaki uluslararası standartlardaki merkezlerde kampa giriyor. Kampın sonunda tekrar yapılan seçmelerden de başarıyla geçebilen atıcılar, TSK Spor Gücü’nü müsabakalarda temsil etme hakkını kazanıyor.

MADALYA AVCILARI

TSK Spor Gücü Atış Takımı, Türkiye’deki atıcılık yarışmalarında madalyaları kimselere bırakmıyor. 2013 yılında Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 5 birincilik elde eden TSK Spor Gücü, askeri yarışmalarda da Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Tabanca takımının, Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CİSM) kapsamında yapılan dünya şampiyonalarında birincilikleri bulunuyor. Tüfek takımının da 2011 yılındaki askeri olimpiyatlarda üçüncülük derecesi mevcut. 2012 Londra Olimpiyatları’na da 2 sporcu gönderme başarısını gösteren TSK Spor Gücü, şubat ayında Rusya’da gerçekleştirilecek Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda da milli takımın madalya umudu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!