İzmir Ekonomi en çevreci üniversite

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ekonomi en çevreci üniversite
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 09:48

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), dünyanın en çevreci üniversiteleri sıralamasında Türkiye’den katılan 4 yüksek öğretim kurumu arasında ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncüsü yayınlanan “UI Green Metric World University Sustainability Ranking 2013” listesine İzmir Ekonomi Üniversitesi 254’üncü sıradan giriş yaptı. Türkiye’den listede, Sabancı 260, Bilkent 290, İnönü Üniversitesi de 293’üncü sırayı aldı. 61 ülkeden 301 üniversitenin değerlendirildiği çalışmanın ana amacı olarak kurumların iklim değişikliği ile mücadeleye küresel çapta dikkat çekmeleri, sürdürülebilirlik ile ilgili ekonomik, sosyal ve çevresel faktörler belirlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, çevre dostu üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Üniversitemiz öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte çevresel sorumluluğu artıracak projeler geliştiriyoruz. Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını destekliyoruz. Bu ilkeler Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin temel ilkeleri arasında da yer alıyor. Üniversite olarak uluslararası alanda yer alma gayreti içinde olacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!