Diyarbakır Emniyeti'nde terör ve narkotik şubedekiler pasif göreve alındı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Emniyetinde terör ve narkotik şubedekiler pasif göreve alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 09:28

Diyarbakır'da 10 gün içinde yapılan ikinci tayinde tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve alındı.

Haberin Devamı

17 Aralık'ta yapılan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında başlatılan görevden almalar devam ediyor.

25 Ocak’ta 9 şube müdürünün yerinin değiştirilmesinden ardından dün gece emniyetin bütün ‘yardımcı müdürleri’ görevden alındı.

Bütün il emniyet müdürlerinin yeri değiştirilirken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu bütün şube müdür yardımcılarının görev yeri değiştirilerek ‘pasif görevlere’ gönderildi. Alanında uzman çok sayıda polis memuru ise karakollara atandı. Görevden alınan müdür yardımcıları ile şube müdür yardımcılarının yerine polis okulunda görev yapan müdürler atandı. Diyarbakır emniyetindeki tayinlerin önümüzdeki günlerde daha kapsamlı devam edeceği öğrenildi.

TERÖRDEN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI POLİS OKULUNA ÖĞRETMEN OLARAK GÖNDERİLDİ

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para operasyonunun ardından görevden alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yerine Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü atanmasıyla tasfiyelere başlandı.

Haberin Devamı

Böğürcü’nün göreve gelmesinden kısa süre sonra 9 şube müdürünün yeri değiştirildi. En kapsamlı görev değişiklikleri ise dün gece yaşandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılarının tamamı görevden alındı. Yerine polis okulunda derslere giren müdürler getirildi.

En büyük görevden almalar ise KOM, Narkotik, TEM ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde yaşandı. Bu birimlerde görevli şube müdür yardımcılarının tamamı görevden alınarak ‘pasif’ görevlere atandı.

Bazı müdür yardımcıları da ilçe emniyet müdür yardımcılığı gibi ‘pasif görev’e gönderildi. Bu şubelerde görevli, ‘terörle mücadele’ başta olmak üzere uyuşturucu gibi bölgenin en önemli sorunlarında uzman olan komiser, komiser yardımcıları ile çok sayıda polis memuru yine pasif görev olarak karakollara gönderildi. Diyarbakır’da terörle mücadeleden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’na öğretmen olarak tayin edilmesi dikkat çekti.

TASFİYELERİN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır emniyetinde tasfiyeler bölgenin en önemli iki birimi olan Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlükleri’nde devam etmesi bekleniyor. Bu iki şubenin bölgede bugüne kadar gerçekleştirilen başarılı operasyonların merkezi konumunda olduğu biliniyor. Bu şubelerin çalışması sayesinde, çözüm sürecinden önce terör örgütüne kırsalda büyük darbe vurulmuş, kamuoyunda ‘örgütün ciddi zayiat vermesi nedeniyle çözüm sürecini kabul ettiği’ şeklinde yorumlar yapılmıştı.

Yine bölgenin en önemli operasyonlarından biri olan terör örgütü KCK’nın gölge bir devlet olduğunu TEM ortaya çıkarmıştı. Terör örgütünün Kent Meclisleri yapılanması, PKK’nın Öz Savunma Birimleri, PKK’nın yeni şehir yapılanması olan YDG-H gibi önemli faaliyetleri deşifre eden bu şubeler, çok sayıda bombalı saldırı girişimini engellemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!