Paralel anket bu uydurur

Güncelleme Tarihi:

Paralel anket bu uydurur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:36

Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel’in resmi davetlisi olarak Almanya’ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı’ndaki basın toplantısında Zaman gazetesinde yayınlanan ankette AK Parti’nin oy oranının % 36.4 olduğunun hatırlatılması üzerine, “Konda’nın ocak ayı anketini söylüyorum: AK Parti 47.7, CHP 28.5, MHP 14.4, BDP 5.9. Onunla yakından uzaktan alakası yok. İşte bu anketin adı paralel yapı firmasının anketidir. Bunlar duymaz uydururlar” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

PARALEL DEVLET SORUŞTURMASI
Paralel devlet soruşturması burada sadece İçişleri Bakanlığı değil, tüm istihbari çalışmalarımızın bundan sonraki hassasiyeti mevcut eksikliklerin giderilmesi sureti ile bu yöne çok daha farklı şekilde eğilmek. Çünkü devletin içindeki böyle bir yapılanma bizim bir beka meselemiz haline gelmiştir. Buna bizim fırsat vermemiz mümkün değildir.
ZAMAN GAZETESİ ANKETİ
(Zaman gazetesinde yayınlanan ankette AK Parti’nin % 36.4 çıktığının sorulması üzerine) Bunu değerlendirmeme gerek yok da, senin mensubu olduğun gazete (Habertürk) dün başka anket yayınlamıştı. Bugün bunlar başka bir anket yayınladı. Hangisine inanalım? Seninkine mi inanalım, bunlara mı inanalım? Veya bizim yaptırdığımız anketler var. Bunlara mı inanalım. Bunların dışında yapılmış anketler var. Bunların dışındaki anketi de ben size okuyayım. Bakalım buna ne diyeceksiniz? Aradaki farkın ne kadar büyük olduğu görün. Konda’nın ocak ayı anketini söylüyorum: AK Parti 47.7, CHP 28.5, MHP 14.4, BDP 5.9. Sen bana anket okudun. Ben de diyorum ki senin mensubu olduğun gazete dün başka anket yayınladı. Onunla yakından uzaktan alakası yok. İşte bu anketin adı paralel yapı firmasının anketidir. Bunlar duymaz uydururlar. Dert başka. Bunlar kendilerine göre bu ülkede bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar. Bunu oluşturamayacaklar. Dünyanın değişik bir ucundan durup da Türkiye yönetilmez. Çıkar gelirsin ülkede ne yapacaksan burada yaparsın.
HER AY 4 ANKETİMİZ VAR
Bugün Almanya seyahatim var. Cuma günü Soçi’de Kış Olimpiyatları var. Ve ondan sonra tamamen arazideyiz. Meydanlar 30 Mart’ın dilini konuşacaklar. Öyle o tür palavraları, anketleri falan bu millet yutmuyor artık. Her ay 4 anketi var bizim partinin. Bu 4 ankette biz karşılıklı olarak çaprazlama yaparız, adımlarımızı buna göre atarız.
BAŞBAKANLIK’TAKİ BÖCEK
(BTK’nın raporundaki ofise konulan böcekle ilgili ‘Başbakanlık koruma ekibinden alt düzeyli bir yöneticinin yerleştirildiğine inanılıyor’ ibaresinin sorulması üzerine) Başbakanlık Teftiş Kurulu ‘çok gizli’ kaydı ile Ankara Başsavcılığı’na gönderiyor. Bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu, paralel yapılanma bu. Anlatabiliyor muyum? Buna paralel devlet mi, dersin paralel yapı mı dersin işte bu. Bakın benim haberim yok. Ama sizin haberiniz var. Hadi açıkla.
MİT’İN REZA ZARRAB UYARISI
(MİT’in, Reza Zarrab’ın bazı kabine üyeleriyle ilişkisinin hükümet aleyhinde kullanılabileceği yönünde kendisini bir raporla uyarıp uyarmadığı sorusuna) MİT bir defa uyarı yapmaz. Tespit yapar. MİT’in bu tür raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. (Zaman Muhabiri: Taraf gazetesinde yayınlandı efendim) Müşterek çalışıyorsunuz da onun için. Söylemediğimizi söylettiriyorsunuz. Başkalarına da bunu yaptırıyorsunuz. Tabii sen değil. Patronlarınız. Bir insan için suç sabit olmadıkça o insanı suçlu olarak telakki edemezsiniz. Kaldı ki ismi geçen zat ile ilgili bana bugüne kadar herhangi bir suç duyurusu da gelmemiştir.

Pişman olması lazım

Haberin Devamı

GÖRÜŞME yaptım. Ama benim ikna etme diye bir gayretim söz konusu değil. Çünkü Erdoğan Bey ikna edilecek bir kardeşimiz, arkadaşımız değil ki. Benimle 20-25 yıl geçmişi olan bir arkadaşımız ve bu 20-25 yıllık geçmişte nereden nereye yürüdüğümüz belli. Kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun için de ikna gayreti içine girmek gerekmez. Onun bundan nadim olması lazım, pişman olması lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!