Bu kareye 408 araç sığdı

Güncelleme Tarihi:

Bu kareye 408 araç sığdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 16:41

Türk nakliyecilerin gözü kulağı sınır kapılarına çevrildi. Saat 16:00 itibarıyla Kapıkule’de 220 araç beklerken İpsala Sınır Kapısı’nda ise 408 araç yurtdışına çekmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

TIR kuyrukları Kapıkule’de 2 kilometre İpsala’da ise 8 kilometre olarak ifade ediliyor. Nakliyeciler ise Bulgaristan’ın transit geçiş vermesini by-pass etmenin yollarını bulmuş. TIR’ların büyük bir bölümü Yunanistan ile sınır kapısı olan İpsala’ya yönlendiriliyor. Bir kısmı ise İstanbul Pendik’ten kaldırılan Ro-Ro gemilerine bindirilerek İtalya’nın Trieste şehrine giderek mallarını buradan Avrupa’ya dağıtıyor.

SEKTÖRÜN ÖNÜNDE KRİZ VAR

Hafta 5 kez düzenlenen Ro-Ro seferleri cuma gününden sonra haftada 7’ye çıkarıldı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Türkiye Nakliye Platformu Sözcüsü Çetin Nuhoğlu,” Şu an ulaştırma sektörünün önünde bir kriz var. Bulgaristan’ın transit geçiş belgelerini vermemesi haksız bir uygulamadır” diye konuştu. Bulgaristan’ın transit geçiş belgelerini vermeyerek Türk mallarının dolaşımını engellediğini savunan Nuhoğlu, “Türkiye üzerinden daha fazla mal alabilmek için bize 5 bin adet belge verdiler. Daha önce olmamış bir şekilde belgeleri pazarlık konusu yaptılar. Türkiye ile Avrupa arasındaki mal hareketi engelleniyor. Türkiye’de Bulgaristan’da Dünya Ticaret Merkezi (WTO) üyesi iki kurumdur. İmzalanmış olan anlaşmalara Bulgaristan’ın uyması gerekir” dedi. Nuhoğlu çarşamba gününe kadar sınır kapılarında bir kuyruk kalmayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!