ABD savaş gemileri olimpiyatlar için Karadeniz’de

Güncelleme Tarihi:

ABD savaş gemileri olimpiyatlar için Karadeniz’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:09

Rusya’da hafta sonu açılışı yapılacak 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’na ABD, 600 civarında sporcunun yanı sıra bir o kadar daha deniz komandosuyla iki savaş gemisiyle katılıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız boğazlardan geçerek Karadeniz’e açılan ABD’nin Akdeniz’deki 6’ıncı filosunun amiral gemisi “Mount Whitney” ile destroyer “Ramage” iki gün içinde doğu Karadeniz'de Trabzon ile Soçi arasına konuşlanacak.

Amerikan donanmasına ait iki savaş gemisinin Karadeniz’e girişini Interfaks ajansına açıklayan Rus askeri kaynaklar, “ABD savaş gemileri Türkiye’nin verdiği geçiş izni çerçevesinde Boğazları geçerek şu an Karadeniz sularına girmiş bulunmakta. Savaş gemilerinden ilki Mount Whitney, ABD’nin Akdeniz’de daimi bulundurduğu 6 filonun emir komuta gemisi. Ramage ise tam teşekküllü bir modern savaş gemisi. Güvertesinde 600 deniz komandosu yanı sıra taktik Tomahawk füzeleri de bulunuyor” dedi.

Amerikan donanmasına ait iki savaş gemisinin doğu Karadeniz sularında Soçi Olimpiyatları’nın sonuna kadar kalmasının beklendiği de aynı açıklamada dile getirildi.

ABD savaş gemileri olimpiyatlar için Karadeniz’de

BAKMADAN GEÇME!