Savcı Öz’ün kız kardeşini de işten çıkarttılar iddiası

Güncelleme Tarihi:

Savcı Öz’ün kız kardeşini de işten çıkarttılar iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 12:28

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz hakkında yeni bir iddiayı gündeme getirdi. TMSF yetkilileri hurriyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

MERYEM ÖZ’ÜN İŞTEN ÇIKARTILMASI

Savcı Öz’ün kız kardeşini de işten çıkarttılar iddiası
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk operasyonundan sorumlu Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün görev yeri değiştirildikten sonra kardeşi Meryem Öz’ün de işten çıkartıldığı iddiaları mevcuttur” diyen Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

İŞTEN ÇIKARILMASI İÇİN BASKI VAR MI

MERYEM ÖZ’ün TMSF’deki görevi nedir? TMSF’ye bağlı hangi özel firmalarda görev yapmıştır? 10 Ocak’ta gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılması için baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Kendisine işten çıkarılma sonucunda ‘Tazminat hakkı’ tanınmış mıdır?

Haberin Devamı

ÖZ'ÜN KARDEŞİ, TMSF'DE DEĞİL; ÇAĞLAR'IN ŞİRKETİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Savcı Zekeriya Öz'ün kızkardeşi, Meryem Öz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda (TMSF) değil, işadamı Cavit Çağlar'a ait şirketlerden birinde çalışıyormuş. TMSF yetkilileri, Meryem Öz'ün TMSF ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirttiler.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün kız kardeşinin TMSF'den işten çıkarıldığı iddialarını Meclis'e taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Meryem Öz’ün "TMSF’deki görevi nedir? TMSF’ye bağlı hangi özel firmalarda görev yapmıştır? 10 Ocak’ta gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılması için baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Kendisine işten çıkarılma sonucunda ‘Tazminat hakkı’ tanınmış mıdır" diye sordu.

Yetkililer, Meryem Öz'ün doğrudan ya da dolaylı olarak TMSF'de veya ona bağlı şirketlerde çalışmadığını belirtirken, kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine Öz'ün işadamı Cavit Çağlar'a ait bir şirkette çalıştığı bilgisine ulaştıklarını anlattılar. TMSF'nin Çağlar ile yaptığı protokol gereği, el konulan tüm şirketlerini iade ettiğini anımsatan yetkililer, "Dolayısıyla bizim yönetimimizde olan bir grup ya da şirket değil. Yani Meryem Öz, doğrudan ya da dolaylı olarak TMSF çalışanı değil" diye konuştular.AYSEL ALP/ANKARA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!